Valentina Bădescu, fotomodelul care vrea o carieră în poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva este atrasă de modeling încă din copilărie, când îşi aminteşte că defila prin propria sufragerie, încălţată cu pantofii cu toc ai mamei sale. Tânăra este elevă în clasa a a X-a la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Reşiţa şi îşi doreşte să urmeze Academia de  Poliţie din Bucureşti.

PROFIL
Născută. 29 mai 1993
Ocupaţia. Elevă
Studiile. Liceul Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa, secţia matematică-informatică
Familie. Necăsătorită

În paralel cu şcoala, Valentina este atrasă din ce în ce mai mult de modeling, activitate care îşi are rădăcinile în copilărie.
„Încă de mică eram curioasă cum este să mergi pe pantofi cu toc. La acea vârstă, tentaţia mare erau pantofii mamei pe care îi purtam mereu prin casă. Defilam şi mă vedeam deja o domnişoară, deşi eu avem doar câţiva anişori”, a povestit eleva.

Pasiunea pentru defilări avea să se concretizeze în timp. O primă încercare de a se familiariza cu această lume a avut-o în şcoala generală, atunci când a fost cooptată pentru un curs de modeling. „Ţin minte că în clasele mici am participat la ceva instructaje, dar nu am mai continuat pentru că eram mai mult preocupată de şcoală. Nu renunţam la această pasiune, dar am avut răbdare şi am studiat acest fenomen mai mult la prezentările pe care le vedea”, a explicat aceasta.

Model de la 16 ani


Valentina a avut ocazia la doar 16 ani să arate că pasiunea sa pentru modă poate fi concretizată şi că micile sale vise din copilărie se pot transforma în realitate. „Pot spune că cea mai importantă şansă de până acum pe care acest hobby mi-a oferit-o a fost un concurs de frumuseţe la care am participat. A fost organizat la noi în oraş şi mi s-a părut interesant să particip. Am fost şi încurajată de Andreea Lupşa, ea a fost şi cea care s-a ocupat să ne înveţe toate amănuntele înainte de concurs”, a spus modelul.

În urma participării la miss, Valentina a prins curaj şi vrea să continue şi în acest domeniu. Tânăra consideră că moda îţi oferă posibilitatea de a învăţa de la simpli paşi sau cum să te machezi până la atitudine şi eleganţa pe care trebuie să o aibă orice femeie.
„De la orice prezentare ai câte ceva de învăţat. Pentru mine, personal, a însemnat o nouă experienţă. Micile retuşuri la machiaj din spatele scenei sau care este ţinuta perfectă într-o defilare nu cred că aveam de unde să le ştiu dacă nu eram deschisă acestei provocări”, a mai spus eleva.

Vrea la criminalistică

Valentina are însă o ţintă precisă în ceea ce priveşte studiile şi meseria sa. Reşiţeanca vrea să lucreze în domeniul criminalisticii.
„M-am gândit la Academia de Poliţie pentru că de mică am avut o pasiune pentru oameni îmbrăcaţi în poliţişti  şi modul lor de viaţă şi vreau să mă axez pe criminalistică”, a spus modelul.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cel mai interesant proiect la care ai participat cu şcoala?
Acum, liceul meu are un proiect în parteneriat cu Italia şi facem poze cât mai haioase sau deosebite şi le trimit la ei pentru un concurs. Noi ne-am gândit la o poză inedită: să scriem Italia cu elevi, iar ei să fie aliniaţi în forma celor şase litere.

Ce este cel mai greu la o prezentare?

Pot spune că prima ieşire pe scenă este cea mai grea, apoi lucrurile devin mai uşoare, emoţiile dispar şi devii mai încrezătoare în propriile capacităţi. Şi, în plus, eu până atunci nu am purtat tocuri foarte înalte.

Ce-i place
„Îmi plac plimbările pe role. Obişnuiesc să ies cu prietenele mele, vorbim, râdem, glumim şi facem şi mişcare, îmi place fitnessul, îmi place să fac ceva din care să am şi eu un câştig“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place atunci când mi se impune să citesc ceva. Nu îmi place să ies în oraş cu persoane care nu comunică sau care nu fac conversaţie. Pe  aceştia îi evit pentru că mă plictisesc. Nu îmi place doar eu să ţin un monolog“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite