Studenţii reşiţeni au ieşit în stradă şi ameninţă că pleacă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri au protestat în faţa Instituţiei Prefectului Caraş-Severin, supăraţi din cauza faptului că vor primi burse mai mici. Ideea de diminuare a burselor îi supără pe studenţi, mai ales că acest venit îi ajută să se întreţină singuri.

Aproximativ 30 de studenţi au pichetat ieri Prefectura Caraş-Severin. Bursele mai mari şi bugetul mai consistent pentru tabere sunt doar o himeră pentru tinerii care vor să îşi facă un viitor pe băncile facultăţii. „Am pierdut dreptul de a avea un reprezentant în forurile universitare de conducere şi nici nu ne-a consultat nimeni cu privire la legea educaţiei“, spune preşedintele Ligii studenţilor din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu“ Reşiţa, Marius Bălean.

Renunţă la facultate

Cei mai mulţi dintre tinerii prezenţi în centrul civic spun că preferă să renunţe la facultate şi să plece din ţară. „M-am apucat de şcoală pentru că în ziua de astăzi nu te mai angajează nimeni fără studii superioare. Dacă se vor majora în continuare taxele, iar bursele se vor diminua, nu-mi rămâne de făcut decât să renunţ la facultate şi să plec din ţară să lucrez ca salahor“, spune Ştefan Anghelina, student în anul I la Universitatea „Eftimie Murgu“. Dacă unii studenţi îşi mai permit să meargă la facultate şi să şi muncească, altii sunt întreţinuţi de părinţi.

„Mă deranjează foarte mult faptul că se vor diminua bursele pentru că eu nu lucrez nicăieri, iar părinţii mei îmi plătesc facultatea. Cu ajutorul bursei mai puteam să-mi cumpăr vreo carte sau alte materiale necesare pentru la facultate“, spune Petronela Pană, de 19 ani.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite