„Perla Banatului”, smulsă din mâinile lui Iosif Armaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea care a cucerit inima împărătesei Elisabeta e în paragină
Staţiunea care a cucerit inima împărătesei Elisabeta e în paragină

Băile Herculane ar putea scăpa, în viitorul apropiat, de paragină. Primarul celei mai vechi staţiuni din România, Nicuşor Vasilescu, susţine că statul are toate şansele să redevină proprietarul hotelurilor ruinate. În acest sens, administraţia locală face şi demersuri, împreună cu cei din ministerul turismului.

Ajunsă la un nivel de degradare greu de înţeles, staţiunea de care s-a îndrăgostit împărăteasa Elisabeta începe să dea semne de revenire la viaţă. Asta, în ciuda faptului că multe dintre hotelurile şi băile romane aflate în posesia societăţii lui Iosif Armaş continuă să se afle în paragină. Administraţia publică locală a pus la punct mai multe proiecte de dezvoltare a staţiunii şi, cel mai important, face demersuri pentru ca aceasta să redevină proprietate a statului.

Privatizare frauduloasă


„Privatizarea a fost una frauduloasă. Staţiunea trebuia scoasă la o licitaţie publică internaţională, pentru că era port drapelul staţiunilor balneare. În 1954, Franz Iosef a declarat că este cea mai frumoasă staţiune de pe continent. A venit însă acest individ care a distrus totul, a falimentat întreaga staţiune”, susţine profesorul Ilie Cristescu, fost director general al SC Hercules SA.

Nicuşor Vasilescu ştie cum poate scăpa staţiunea de Iosif Armaş, cel acuzat din toate direcţiile pentru prăbuşirea ei. „Ministerul Dezvoltării şi Turismului va reanaliza dosarul privatizării şi, din câte ştiu, s-au făcut sesizări şi la DNA. Dacă va fi anulată privatizarea, vom ştii probabil în următorii doi ani, dar există şi alte măsuri prin care să mergem înainte“, spune Vasilescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite