Sonia Vlădescu este tânăra care îi educă pe copiii emigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sonia Vlădescu a plecat în Canada în urmă cu cinci ani şi a devenit un model pentru comunitatea sa. Reşiţeanca lucrează ca şi educatoare la o grădiniţă din Montreal, dar este implicată în paralel în mai multe proiecte în cartierul în care locuieşte.

Sonia Vlădescu a părăsit ţara în urmă cu aproape cinci ani. A ştiut încă de când a plecat că îşi doreşte să se impună şi să fie apreciată pentru ceea ce face. Astfel că a luat decizia să plece în Canada. Ajunsă la mii de kilometri de casă, nu s-a simţit pierdută printre miile de oameni din Montreal, ci a ştiut că şi ei au nevoie de ajutor. Aşa a luat decizia să urmeze o şcoală şi să devină educatoare.

„Mă regăsesc în ceea ce fac şi ceea ce e foarte important e că nu simt că sunt la lucru”, a spus tânăra reşiţeancă. Sonia s-a acomodat foarte bine la ceea ce a găsit în Canada şi, tocmai de aceea, vrea să îi ajute şi ceilalţi emigranţi să se adapteze la stilul de viaţă din Montreal şi s-a implicat în proiecte numeroase care să o ajute să îşi ocupe timpul, dar şi să fie utilă noii comunităţi care a asimilat-o extraordinar de bine. „Eu ma ocup de trei proiecte diferite. Două dintre ele prevăd adaptarea progresivă a copiilor de 4-5 ani la viata şcolară. Este vorba despre copii care nu frecventează o gradinită sau copii a căror limbă maternă nu este franceza”, a spus reşiţeanca. 

Oferă sprijin şi părinţilor

Pe lângă lucrul la clasă şi eforturile pe care le depune să îi ajute pe micuţi să se adapteze la viaţa şcoală, Sonia gestionează şi alte proiecte. Un alt exemplu ar fi cel intitulat „Sâmbăta în familie”.

„Ceea ce se întâmplă în Canada în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ este cu mult diferit faţă de România, dar îmi face plăcere să lucrez aici, în acest domeniu. Prin activităţile din proiectul «Sâmbăta în familie», alături de alţi colegi de ai mei, le oferim suport părinţilor aflaţi în dificultate”, a povestit tânăra.

În acest fel, Sonia contribuie la crearea unei legături între şcoală şi părinţi, dar şi între părinţi şi copii. Tânăra urmează, în paralel cu toate acestea, cursurile unei universităţi, ca să îşi obţină şi o diplomă, care să o ajute în viitor.

Teleconferinţe cu familia pe messenger

Pentru că pe Sonia Vlădescu o despart mii de kilometri de ţară, de câte ori are ocazia vorbeşte online cu familia ei. „Prefer teleconferinţele online. Câteodată vorbesc ore în şir cu fratele şi cu tatăl meu, care sunt la Reşiţa”, a spus tânăra. Unoeir vine în ţară, iar alteori familia o vizitează la Montreal.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite