Omul de afaceri Romeo Dunca a scris o scrisoare deschisă pentru locuitorii din Zăvoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Dunca le-a scris locuitorilor din comuna Zăvoi că proiectul său de turism din localitate este unul bine intenţionat. După ce primarul Antonie Bunei a fost arestat pentru că ar fi luat mită de la Dunca, localnicii au devenit sceptici faţă de intenţiile omului de afaceri.

În urma şedinţei de săptămâna trecută cu cei implicaţi în proiectul de „ridicare” a unei staţiuni montane în zona Muntelui Mic, omul de afaceri Romeo Dunca a luat decizia că trebuie să recâştige încrederea oamenilor din comuna Zăvoi. „Acoliţii primarului mi-au stricat imaginea, până la ultimul om din comună. Oamenii nu deţin informaţii, aşa că i-au şi crezut pe cei care au răspândit zvonurile că eu aş vrea să le fac rău”, spune omul de afaceri. Acesta a luat decizia să trimită o scrisoare deschisă, în care îşi explică decizia de înscenare de luare de mită a primarului Antonie Bunei, care este arestat preventiv.
„Nu am vrut să vă fur munţii” se intitulează scrisoarea omului de afaceri. În textul scrisorii, acesta prezintă şi regretele pe care le are.

Cere înţelegere

„Regret că în ancheta aceasta au fost băgaţi doi oameni nevinovaţi care, printr-o întâmplare, au participat la evenimente. Şi îmi pare rău că nu voi rezolva nimic cu asta, mi-am atras duşmani pe toţi cei care fac acelaşi lucru, pe toţi cei care îi ţin în braţe pe cei care îşi permit să facă aşa ceva. Îmi pare rău că nimeni nu va ţine cont că eu ţin 800 de angajaţi, nu am datorii la stat şi plătesc sute de mii de euro pe lună statului român”, povesteşte Romeo Dunca.
La polul opus, aleşii locali din Zăvoi nu arată nicio schimbare de sentimente. Contactaţi telefonic, aceştia au refuzat să prezinte un punct de vedere şi au închis telefonul nepoliticos. Sorin Boron este singurul care a comentat scurt gestul.

„Noi l-am sprijit cât am putut. Nu vă pot spune mai multe”, subliniază alesul. Proiectul ar fi constat în montarea a 11 instalaţii pentru transport pentru 80 de kilometri de pârtii, care ar fi avut ieşiri la Borlova, Lacul Poiana Mărului, dar şi în alte locaţii.

Investiţie în turism

Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca a cheltuit deja aproximativ două milioane de euro pentru proiectul de turism de pe Muntele Mic. Cea mai mare parte din bani a fost investită în ridicarea unor construcţii. Iniţiativa a avut-o cu mai mulţi ani în urmă, timp în care omul de afaceri spune că s-a împotmolit în obţinerea de avize şi acorduri de la Primăria Zăvoi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite