Roxana Nyegre este tânăra care are un hobby dulce: face torturi pentru reșițeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castele delicioase, flori numai bune de ameţit papilele gustative, toate realizate cu multă pasiune. Aceasta este preocuparea inedită a tinerei reşiţence. Născută la malul mării, în Constanţa, tânăra a ales să-şi continue studiile universitare la Reşiţa.

Profil:

Născută. 23 august 1980
Educaţie. Masterand Inginerie, Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa
Familie. Necăsătorită

După finalizarea lor, Roxana a luat decizia de a nu se mai întoarce acasă şi să se stabilească în Banat. Roxana povesteşte că în anul 2007 şi-a descoperit una dintre marile ei pasiuni, latura „dulce” a artei culinare.
„Cu ajutorul unei reţete tradiţionale a familiei, veche din 1986, am început să punem bazele unei gelaterii. Reşiţenii au fost încântaţi de gust şi aşa s-a născut pasiunea pentru dulcuri. Câteva luni mai târziu, am învăţat să fac şi prăjituri după reţete învăţate acasă. Îmi aduc aminte că sărbătorile de iarnă le-am petrecut în cofetărie exersând“, povesteşte Roxana.

Figurine din marţipan


Pentru că îşi dorea să înveţe cât mai mult despre arta culinară, Roxana a venit cu o idee năstruşnică pentru a orna şi mai frumos toturile pentru evenimentele importante din viaţa reşiţenilor.

„Pentru că suntem bombardaţi cu informaţii din toate părţile, am vrut să oferim clientului nostru ceva inedit şi să se bucure mai mult de desertul preferat. Aşa că am început să confecţionez tot felul de figurine din marţipan sau alte produse comestibile. Printre primele torturi făcute după o astfel de idee a fost scena unui incendiu. Casa în flăcări şi toate figurinele erau comestibile. Am lucrat intens la acest desert, iar rezultatul a fost peste aşteptări“, îşi aminteşte Roxana.
Tânăra spune că adoră să se implice în fiecare proiect al afacerii pe care o administrează. „Fiecare comandă este discutată în detaliu cu clientul nostru, iar produsul final este rezultatul unei munci în echipă. Există momente în care stăm toţi peste program pentru a termina toate detaliile. Unul dintre exemple ar fi un tort care a cântărit 100 de kilograme“, spune Roxana.

Pasiune pentru greaca veche


Prima vizită pe care a făcut-o în Grecia a fost unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa ei. Nu doar peisajele au fascinat-o, dar şi cultura grecilor. Încă din primele zile, Roxana a încercat să afle cât mai multe detalii despre civilizaţia Grecii antice. „M-a fascinat dintotdeaună această civilizaţie şi am încercat să citesc tot ce se poate despre cultura lor şi despre mitologie. Este un domeniu vast şi interesant“, a mai spus Roxana.

Întrebări şi răspunsuri

Ai învăţat să comunici în greaca veche?
Da, am studiat mult. În ultimul timp, nu am mai avut ocazia să-mi exersez cunoştinţele, dar sper să reuşesc să-mi fac timp şi pentru această pasiune.
Care sunt modelele preferate ale reşiţenilor?
Fiecare vine cu o idee. Fie o poză decupată dintr-o revistă, fie ne descrie pasiunea celui care i se comandă desertul şi atunci putem şi noi să venim cu sugestii. De fiecare dată intervine noul în ceea ce priveşte preferinţele oamenilor.

Ce-i place
„Atunci când timpul îmi permite, îmi place să mă răsfăţ cu o mică excursie în locuri exotice alături de cei dragi”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place răutatea oamenilor. Mă intrigă faptul că unele persoane fac o pasiune pentru viaţa altora şi încearcă să distrugă armonia celor din jurul lor”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite