Robert Steger este luptătorul reşiţean pasionat de modeling

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul este deosebit de ambiţios şi nu se mulţumeşte niciodată să obţină locul doi, pe care i-l atribuie primului învins. Robert Steger a ştiut întotdeuna care îi sunt priorităţile şi asta i-a adus nenumărate împliniri.

Profil:
Născut: 04. 03. 1992
Studii: Elev la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa
Familie: Necăsătorit

De mic copil, a învăţat să se gospodărească singur, împărţindu-şi timpul în egală măsură familiei şi sportului. „Mama m-a învăţat că ambiţia şi munca serioasă sunt lucrurile esenţiale pentru a dobândi succesul. Am renunţat la multe activităţi cu prietenii mei pentru a merge la antrenamente sau pentru a avea grijă de sora mea mai mică, Monica”, a povestit Robert. „N-am suportat niciodată locul doi. Locul doi e primul învins”, a mai spus tânărul care crede că orgoliul a jucat un rol la fel de important ca şi ambiţia.

Judo de opt ani


La 11 ani, din dorinţa de a practica un sport, Robi, aşa cum îi spun prietenii, şi-a luat inima în dinţi alegând artele marţiale. Asta, în ciuda faptului că la momentul respectiv era un copil fragil şi emotiv. Antrenoarea sa a observat potenţialul tânărului, iar după un an l-a îndemnat să meargă la grupa de avansaţi. „În primul an vroiam să-i demonstrez mamei mele că sunt mai bun ca ceilalţi pentru că ea nu credea că am făcut alegererea potrivită”, îşi aminteşte tânărul. Primul concurs oficial s-a desfăşurat la Bucureşti, când tânărul avea 13 ani. „Când am văzut sala în care urma să se desfăşoare competiţia, am rămas impresionat”, a spus tânărul.

În anul 2008, Robert şi-a atins punctul de vârf în cariera de judokan, fiind selectat la Lotul Naţional. Din nefericire, acesta a refuzat oferta şi a plasat studiile pe primul plan. În acelaşi an, a primit o invitaţie la o competiţie internaţională de judo din Italia. „A fost cel mai frumos moment din viaţa mea. Am luat locul trei, întorcându-mă acasă ca un adevărat erou”, a povestit Robi.

Pasionat de modeling

În paralel cu sportul, tânărul are şi o altă pasiune: modelingul. Aceasta s-a dezvoltat anul trecut, când sportul devenise rutină. Din dorinţa de a încerca ceva nou, Robert s-a prezentat la o preselecţie pentru un designer din Timişoara.  „Un coleg de clasă m-a convins că postura de model m-ar prinde bine. După ce am fost ales, am avut prima prezentare de modă la Sala Lira”, a spus tânărul. Robert ne mai povesteşte că prin intermediul modei, reuşeşte să transmită imaginea sa mai departe şi să cunoască persoane celebre. „După această experienţă, am prins curaj şi vreau ca următorul pas să fie o prezentare la lenjeria intima creată de Cătălin Botezatu ”, a mai spus Robi, zâmbitor.  

Întrebări şi răspunsuri

Ce aşteptări ai de la noul an?
Să iau Bacalaureatul cu o notă mare, ca să pot ocupa un loc la Academia de Poliţie din Bucureşti. La fel de important pentru mine este ca anul 2011 să nu treacă până nu îmi pot cumpăra o maşina. 

Ce ai schimba în oraşul tău?
Aş schimba mai multe. Aş construi mai multe săli de sport, terenuri de baschet în aer liber pentru că, în opinia mea, sportul ar trebui promovat mai mult în orăşelul nostru. Aş dărâma Nera şi l-aş înlocui cu un adevărat mall.

Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?
„Eşti perfect!”. Pentru mine acesta a fost cel mai frumos compliment pe care l-am primit. În urma unei petreceri, acum 3 ani, prietenul meu cel mai bun mi-a spus că sunt perfect, fără urmă de modestie. Am fost plecat în Italia la un concurs şi, probabil, absenţa mea l-a făcut să mă aprecieze mai mult.

Ce-i place?
„Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii, să mă uit la filme şi plimbările. Îmi place baschetul, dar asta nu doar pentru sportul în sine, ci pentru că în felul acesta petrec timp şi cu prietenii mei“.
 
Ce nu-i place?
„Nu-mi plac oamenii care nu se ghidează după nimic în viaţă şi lipsa ambiţiei. Nu-mi place ciorba de burtă, nu-mi place să se vorbească urât despre mine şi nu-mi plac glumele proaste“.




Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite