Un agent sancţionat îşi acuză şeful de abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul Rivelino Ecoboaia a depus o plângere penală împotriva lui Alexandru Ciati. Scandalul în Poliţia Comunitară a început după ce agentul Ecoboaia a fost sancţionat pentru că a lipsit în timpul serviciului.

Agentul de pază Rivelino Ecoboaia a obţinut în instanţă anularea penalizării de cinci la sută din salariul pe o lună, după ce a plecat în timpul serviciului la toaleta de acasă. Mai departe, pe numele lui Alexandru Ciati, şeful Serviciului Public Poliţia Comunitară, există o plângere penală pentru abuz în serviciu, Ecoboaia susţinând că acesta conduce instituţia după bunul plac, încălcând legea şi regulamentele interne. „Nu ştiu ce are omul acesta cu mine. Cred că e ceva personal. Mi-am făcut treaba tot timpul. Ca persoană contractuală, am foarte multe amenzi aplicate, chiar foarte multe faţă de alţi colegi de-ai mei”, se laudă Ecoboaia.

Amenzi anulate prin relaţii

Agentul susţine că ar fi putut sancţiona chiar mai mulţi cetăţeni indisciplinaţi. „În primăvară, când executam serviciul de patrulare în zona Micro III-IV, am primit o sesizare cu privire la un loc de parcare ocupat de altă maşină decât cea a cetăţeanului care îl rezervase. M-am deplasat împreună cu colegul meu pe aleea Trei Ape şi când am început să-i întocmesc respectivului procesul-verbal pentru contravenţie, colegul meu, Ilie Vătau, a fost sunat de către Alexandru Ciati. Am fost rugat să-i aplic doar un avertisment pentru că este fratele consilierei domnului primar”, a declarat Rivelino Ecoboaia.

În replică, Alexandru Ciati îl desfiinţează pe Ecoboaia. „Dacă ar avea un dram de onoare, s-ar uita puţin în urmă şi ar vedea că a greşit. Eu nu am nimic personal cu el. Este singurul agent pentru care instanţa de judecată m-a pus să dactilografiez rubrica de descriere a faptei, pentru că nu a înţeles scrisul lui. Este semi-analfabet, nu exagerez. Este un şmecher, lipsit de profesionalism, cunoştinţe profesionale zero şi nici educaţie nu are. Eu cu aşa ceva nu puteam lucra, în condiţiile în care am stabilit nişte principii”, a afirmat şeful poliţiştilor comunitari.

În ceea ce priveşte acuzele ce-i sunt aduse, Ciati a spus că nu îşi aminteşte să fi intervenit pentru cineva. „Despre asta nu-mi aduc aminte, este posibil, acum nu-mi amintesc împrejurările. De regulă nu fac aşa ceva, ce este scris e sfânt şi cu legea nu te joci”.

Ciati are susţinerea primarului Mihai Stepanescu

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu (foto), are încredere în şeful comunitarilor şi crede că nemulţumirile lui Rivelino Ecoboaia se leagă de restructurările care au afectat instituţia. „Este normal să existe şi nemulţumiri, dar disponibilizările s-au făcut pe baza unor criterii stabilite de sindicatul serviciului şi conducere”, a declarat Mihai Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite