Comemorare amară a eroilor Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explicatie foto: Ana Rusu, a fost alături şi după 21 de ani de revoluţionarii reşiţeni
Explicatie foto: Ana Rusu, a fost alături şi după 21 de ani de revoluţionarii reşiţeni

Revoluţionarii reşiţeni se întâlnesc, ca să-şi amintească momentele în care au ieşit în stradă. Aniversarea a 21 de ani de la Revoluţie îi găseşte pe reşiţeni dezamăgiţi de faptul că sacrificiul lor nu se justifică din cauza haosului social actual.

Ana Rusu are 56 de ani şi este inginer, iar acum 21 de ani a fost prezentă în centrul oraşului. Femeia povesteşte că în acea perioadă chiar simţea că se va schimba ceva în bine, dar spune că s-a înşelat amarnic.

„E normal să-mi aduc minte momentele acelea. Lumea avea speranţa unei vieţi mai bune. Acasă am păstrat într-o cutie un glonte de atunci, dar nu mă mai ajută la nimic patriotismul acesta transformat de unii în mascaradă“, a spus femeia. „Adevăraţii eroi nu mai sunt printre noi, iar acele privilegii de care beneficiează unii dintre români ar trebui să constea într-o simplă diplomă“, este de părere Ana Rusu.

Tot mai puţin respect


Prin mulţime a fost şi Ioan Obădău, de 62 de ani, pensionar. Cu regret în suflet, bărbatul şi-a amintit de cei care s-au jertfit, dar şi de cei care au trecut în nefiinţă pe parcursul acestor ani. „Pe an ce trece, suntem tot mai puţini cei care venim să îi comemorăm pe eroii noştri. În urmă cu 21 de ani ştiu că am ajuns în centrul oraşului pentru că nu mai suporta nimeni situaţia. Acum nu ne mai rămâne decât să ne aducem aminte de acele zile“, a explicat Ioan Obădău.

Într-o tăcere cu mai multe înţelesuri, reşiţenii şi-au petrecut seara de ieri ascultând colinde, iar astăzi, la fosta unitate militară s-au depus coroane, jerbe şi buchete de flori la monumentul din curtea obiectivului părăsit. La unitatea militară din Reşiţa, în urmă cu 21 de ani, s-a consumat unul dintre cele mai sângeroase episoade ale Revoluţiei cărăşene. Acolo a fost prins într-o ambuscadă personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care s-a delpasat la faţa locului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite