Rechizitoriul reţelei „Moroasa“ este prezentat în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele speciale au facut mai multe perchezitii
Trupele speciale au facut mai multe perchezitii

Procurorii au finalizat actul de acuzare a suspecţilor cercetaţi pentru trafic de droguri. Tinerii reţinuţi pentru consum şi trafic de droguri au fost transferaţi la începutul lunii aprilie în Penitenciarul „Popa Şapcă“.

Procurorii DIICOT din Caraş-Severin au întocmit rechizitoriul în dosarul traficanţilor. „Tinerii au fost transferaţi din arestul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, la 1 aprilie 2010”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Afacerea cu droguri început în urmă cu doi ani. În anul 2008, cinci dintre tineri au început să distribuie cannabis şi haşiş în Reşiţa. „Mare parte din aceste droguri, respectiv rezina de cannabis, a fost introdusă în ţară de Ciprian Irimia, la iniţiativa lui Andrei Clavac“, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT. 

Modul de operare

Procurorii spun că suspectului Ciprian Irimia i s-a propus să trimită în ţară cantităţi de droguri printr-o firmă de curierat, pe care să le ascundă printre produse cu un miros puternic. „Inculpatul Andrei Clavac i-a menţionat să introducă drogurile în sticle de şampon, cutii de detergent şi ambalaje cu miros puternic, ca să nu fie descoperite la controlul vamal”, se mai arată în rechizitoriu.

Procurorii mai spun că suspectul Bogdan Izvonaru a declarat că, în anul 2006, a oferit droguri de risc pentru suma de 10 lei gramul, iar în 2008 a continuat să deţină droguri pentru consumul propriu, dar şi să le distribuie de multe ori, fără sume de bani. Suspecţii Alin Ciobanu, Rez Ovidiu, Mihai Isac şi Ioan Floare intră în aceeaşi categorie, fiind acuzaţi de trafic ilicit de droguri şi deţinere pentru consum propriu. Capul reţelei este considerat suspectul Andrei Clavac, acuzat şi de instigare la introducere în ţară de droguri de risc.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite