Răzvan Dăniluc este tânărul fotbalist care adoră să joace teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 13 ani, tânărul joacă fotbal la echipa reşiţeană Arsenal şi, deşi este un jucător talentat, nu neglijează şcoala şi îşi dedică timpul liber pasiunii pentru teatru. Când nu este la antrenament sau la orele de curs, Răzvan se alătură trupei de teatru a şcolii şi repetă pentru  spectacole.

Când nu este la antrenament sau la orele de curs, Răzvan se alătură trupei de teatru a şcolii şi repetă pentru  spectacole.
„Fotbalul mi-a plăcut de mic. Chiar obişnuiam să merg la meciuri. Prietenii mei au văzut că joc cu plăcere şi mi-au recomandat să mă înscriu la un club. Am optat pentru Arsenal Reşiţa, însă nu m-am axat doar pe fotbal şi am preferat să am şi alte activităţi, precum teatrul”, a spus tânărul.
Răzvan a cochetat cu actoria încă din şcoala generală, atunci când juca în diferite scenete. „Participam la fiecare spectacol la sfârşit de an şcolar. Deşi eram copil, îmi plăcea să fiu pe scenă şi să interpretez diferite personaje. Anul acesta am avut ocazia să îmi continui pasiunea din generală şi am fost ales să fac parte din trupa de teatru a liceului şi să practic un altfel de teatru, la un nivel mai înalt”, a adăugat Răzvan. Împreună cu colegii săi, tânărul reşiţean a jucat în piesa „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu”, de Matei Vişniec. Spectacolul le-a adus liceenilor o serie de premii.
Primul festival câştigat
„Coordonatoarea trupei de teatru ştia că eu mai fac figuraţii la diferite evenimente şi că în şcoala generală am mai interpretam roluri şi a avut încredere să îmi aleagă un rol potrivit”, a povestit Răzvan. Aflat la prima experienţă actoricească importantă, Răzvan a reuşit să se facă remarcat şi a obţinut, alături de echipa sa, premiul I, chiar la prima participare la un festival de teatru.
„Este primul concurs la care am participat . Am avut emoţii, dar am reuşit să ne mobilizăm şi să facem totul cât mai bine. Am fost bucuroşi să vedem că am reuşit să ridicăm o sală întreagă în picioare”, a mai spus acesta. Piesea tinerilor a fost nu doar aplaudată, ci şi premiată cu trei premi.
„Am câştigat premiul cel mare, am mai câştigat premiul I la secţiunea cu actori şi premiul pentru cea mai bună interpretare”, a spus Răzvan. Pentru că s-a simţit foarte bine în pielea personajului pe care l-a interpretat, Răzvan vrea să meargă mai departe cu trupa de teatru şi să participe şi la alte concursuri. „Am decis să mergem şi în alte localităţi să ne promovăm şi pentru anul viiitor vom pregăti, cu siguranţă, o altă piesă la fel de reuşită”, a spus elevul.

Întrebări şi răspunsuri

Care ar fi cel mai important rezultat obţinut la fotbal?
La vârsta de 15 ani am reuşit să dau o probă la Şcoala de Fotbal Liberty Salonta. A fost o competiţie la care au luat parte mai mulţi copii şi faptul că am trecut probele a fost o mulţumire pentru mine. Dar am decis să mă întorc acasă, pentru a urma în continuarea studiile.

Ce profesie vrei alege după terminarea liceului?
După terminarea liceului mi-ar plăcea să urmez Facultatea de Medicină sau Academia de Poliţie din Bucureşti. Aş opta mai mult pentru Medicină pentru că această meserie îmi dă posibilitatea de a ajuta oamenii.

Cum a fost să obţii premiul pentru cel mai bun actor al festivalului „Am-fi-teatru” de anul acesta?
Am interpretat rolul unui soldat sârb şi eram pe front într-un buncăr.Am muncit mult şi ne-am concentrat maxim. Am fost foarte bucuros că am câştigat acest premiu. Este o răsplată a muncii depuse.

Ce-i place
„Îmi place să ies cu prietenii de fiecare dată când am timp liber. Îmi place înotul, am practicat cinci ani acest sport. Îmi mai plac călătoriile şi prefer, de obicei, marea. Aş mai avea o destinaţie care îmi place, Egiptul, şi chiar aş vrea să ajung acolo”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să fiu minţit şi nu îmi plac oamenii care pe faţă sunt prieteni şi atunci când întorci spatele îţi sunt duşmani. Nu îmi place violenţa, eu prefer să aplanez anumite situaţii tensionate. Nu îmi place ploaia pentru că induce o stare de plictiseală şi de cele mai multe ori eşti nevoit să stai în casă”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite