Ramona Ghibu este tânăra care se pregăteşte să ajungă pilot militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din luna februarie a anului viitor, tânăra va începe cursurile de pilotaj, la Caransebeş. Ramona vrea să-şi continue studiile la Academia de Aviaţie Militară. Ramona Ghibu este pasionată de aviaţie încă de mic copil. Tânăra spune că îşi doreşte să devină pilot militar, iar imaginea armatei o are bine întipărită in mite datorită tatălui ei.

PROFIL
Născută: 2 august 1994
Studii: Elevă in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Traian Vuia“, secţia  filologie
Familie: O soră, Andra Diana

Ramona Ghibu este pasionată de aviaţie încă de mic copil. Tânăra spune că îşi doreşte să devină pilot militar, iar imaginea armatei o are bine întipărită in mite datorită tatălui ei. „Îmi place zborul în general. Ideea armatei cred că o moştenesc de la tatăl meu, care a lucrat în armată la unitatea din Reşiţa. La vârsta de 12 ani am fost pe un aeroport, am văzut un pilot de avion şi am rămas fascinată de ţinută şi postura lui. Şi în zi de astăzi, dacă văd pe cer un avion, îl urmăresc“, povesteşte Ramona.

Cadou special de ziua ei

Părinţii fetei sunt conştienţi de pasiunea ei şi deoarece se apropie ziua ei s-au hotărât să-i facă o surpriză şi să meargă la aeroportul de la Caransebeş, unde funcţionează o şcoală de pilotaj. „Ştiam că vom merge, dar mare mi-a fost mirarea când am auzit că voi putea să urc într-un avion şi să zbor“, povesteşte Ramona. Vizita tineri la Caransebeş s-a finalizat cu o promisiune semnificativă pentru Ramona. „După ce am vorbit cu comandantul am rămas impresionată de toată discuţia, mai ales că din februarie voi începe cursurile de pilotaj, lucru care mă bucură foarte mult. A fost cel mai frumos cadou care l-am primit din partea părinţilor mei“, mai spune Ramona.

În urma accidentului aviatic de la Tuzla, mama Ramonei nu este foarte convinsă că această pasiune este una potrivită pentru tânără. „Mama este puţin speriată de faptul că voi începe cursurile, mai ales că în ultimul timp s-au înregistrat mai multe accidente aviatice. Cu toate acestea sunt convinsă că totul va fi în ordine“, mai povesteşte tânăra.

O pasiune „dulce“

Tânăra povesteşte că încă de la cinci ani îşi petrecea timpul alături de mama ei atunci când făcea prăjituri. „ Stăteam tot timpul lângă mama mea atunci când gătea. De la ea am învăţat toate secretele unui fel de mâncare gustos. Îmi place foarte mult să gătesc, în special prăjituri. Îmi aduc aminte că prima prăjitură a fost tiramisu. De vreo doi ani, aproape la fiecare sfârşit de săptămână fac desertul. Cel mai mult îmi place să fac brioşe“, povesteşte Ramona Ghibu.

Ramona este membră a clubului de pictură a Forumului Democrat al Germanilor Caraş-Severin. „Îmi place mult să pictez, mai ales peisaje. Lucrez în ulei, iar cu ajutorul celor de la forum am trimis câteva lucrări la o expoziţie din Slovenia. Din nefericire pentru mine, în ultimul timp nu am mai avut ocazia să pictez, deoarece m-am axat pe rezultatele de la şcoală“, mai povesteşte Ramona.

Întrebări şi răspunsuri
Până unde vrei să ajungi cu pasiunea pentru aviaţie?
După terminarea liceului, vreau să-mi continui studiile la Academia de Aviaţie Militară de la Bobocu. Chiar cred că această meserie mi se potriveşte foarte bine, iar uniforma militară o voi purta cu mândrie.

Ce materie preferi la şcoală?
Nu pot să spun că am vreo materie preferată. În general încerc să am rezultate cât mai bune la toate disciplinele. Este adevărat că nu-mi iese de fiecare dată, dar pot să spun că am medii foarte bune.

Ce-i place?
„Îmi place să citesc, să ascult muzică, să merg în excursii şi concediile în familie. De obicei citesc literatura obligatorie şi best-seller-urile. Îmi place să merg în excursie pe munte şi să cutreier lumea“.

Ce nu-i place?
„În general nu-mi plac oamenii ipocriţi, urăsc minciuna. Ceea ce nu-mi place şi nu suport este să mi se impună ceva. Sunt o fire rebelă care face tot ce vrea fară a avea acordul cuiva“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite