Şcoală de suflet pentru copiii reşiţenilor plecaţi la muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii îşi vor petrece o mare parte a timpului de după şcoală în clasa de la şcoala din Govândari
Copiii îşi vor petrece o mare parte a timpului de după şcoală în clasa de la şcoala din Govândari

Asociaţia „Salvaţi Copiii” a conceput un proiect de educaţie pentru fiii şi fiicele celor plecaţi la muncă în străinătate. Peste 30 de copii beneficiază astăzi de acest program. Ei rămân într-o clasă special amenjată după terminarea cursurilor.

Filiala Organizaţiei „Salvaţi Copiii!” din Caraş- Severin, împreună cu Şcoala Generală cu clasele I-VIII Nr. 7 din Reşiţa, a pus bazele unui proiect inedit.
De astăzi, mai mulţi copii de la şcoala din Govândari, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, au parte de un after-school mai special. „Noi am pus la dispoziţie o sală unde vor putea veni copiii. Ei sunt asistaţi de personal specializat. Programul începe de la ora 16.00”, a spus Cristiana Schmaler, directorul şcolii.

Contact cu părinţii

Clasa este special amenajată şi dotată pentru ei, iar aici sunt aşteptaţi şi copii din alte şcoli. „Proiectul vizează un număr de 35 de elevi cu părinţii plecaţi în străinătate, de la şcolile din Lunca Bârzavei, Nr.7, 8, 9, 12, Liceul de Artă «Sabin Păuţa» şi Liceul Teoretic «Mircea Eliade». Activitatea derulată este un serviciu educaţional de tip «after school»“, a spus Măriuţa Simionescu, directorul Asociaţiei „Salvaţi Copiii!”. Săptămânal, micuţii reşiţeni  vor avea parte de programe de timp liber prin care îşi dezvoltă abilităţile de comunicare. Ei vor avea posibilitatea de a fi în contact permanent cu părinţii prin intermediul internetului.

„Am pregătit în sala şi calculatoare pentru copii şi, în plus, lunar se vor face excursii, vizionări de spectacole, filme, vizite la expoziţii şi muzee”, a adăugat preşedintele „Salvaţi Copiii!”. Proiectul face parte dintr-un program care îi vizează pe copiii ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate.

Consiliere psihologică pentru copii

Pe lângă diferitele activităţi, copiii vor fi asistaţi de un profesor şi un psiholog. Asistenţa psihologică le va asigura un echilibru moral elevilor. Aceştia vor fi urmăriţi atât pe parcursul programului „after school”, cât şi la ei acasă. Reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Copiii” spun că vor verifica inclusiv mediul în care trăiesc copiii.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite