Oferte de recesiune pentru vacanţele de iarnă cu preţuri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărăşenii au nevoie de bani serioşi să schizeze în această iarnă
Cărăşenii au nevoie de bani serioşi să schizeze în această iarnă

Sezonul rece ar putea falimenta afacerile cărăşenilor din Banatul Montan, în domeniul turistic. Din cauza crizei economice operatorii de turism din Caraş-Severin au ajuns în situaţia de a reduce preţurile la cazare.

Speriaţi de numărul mic de turişti care le-au călcat pragul în iarna trecută, dar şi pe parcursul acestui an, operatorii de turism din zonele montane ale judeţului se bat în ofertele pentru sezonul care se apropie.

La Gărâna, una dintre localităţile cunoscute pentru numărul mare de locuri de cazare, preţul pentru o noapte, cu mic dejun inclus, ajunge la 120 de lei camera dublă, iar turiştii care vor să stea mai multe zile vor scoate din buzunar cu 40 de lei mai puţin.
„Cheltuielile sunt mult prea mari şi tocmai de aceea am decis să venim cu o altă ofertă pentru sezonul acesta“, spune Monica Paşcalău, administratorul unei pensiuni turistice.

Îşi joacă ultima carte

În ceea ce priveşte ofertele de pe Muntele Mic, proprietarii de hoteluri spun că reducerea la preţul cazării a scăzut cu zece la sută. „Turiştii au fost pe Mintele Mic într-un număr foarte redus, iar în această vară au lipsit cu desăvârşire. Am redus preţurile, iar dacă nu vin nicici în aceste condiţii, poate chiar renunţăm la afaceri“, spune Felician Ciordaş, propretarul unui hotel.

Pe Muntele Mic, preţurile variază între 160 de lei şi 380 de lei, depinde de numărul de paturi din camere. Operatorii de turism din staţiunea Semenic sunt şi ei deja pregătiţi pentru a combate criza economică.

 Pe pârtiile de schi se fac ultimele pregătiri, mai ales că meteorologii anunţă pentru acest afârşit de săptămână temperaturi scăzute, propice ninsorii.
„Am curăţat şi amenajat «Crucea de brazi» şi suntem gata pentru iubitorii sportului alb. Deocamdată, nu ne-am gândit la partea financiară, dar regândim o strategie benefică atât pentru noi, cât şi pentru turişti“, a spus Daniel Cizmaş, administrator pârtie de schi.

Cazarea peste graniţă


Preţurile rămân ridicate şi sunt comparabile cu zone de lux din Europa. De exemplu, în Austria, cazarea pentru o noapte costă chiar şi 29 de euro, dar clienţii au la dispoziţie solar, saună şi piscină. Chiar şi la bulgari, cazarea într-o pensiune de trei margarete, în staţiunea montană Bansko, pleacă de la 15 euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite