Numărul poliţiştilor comunitari din Reşiţa va scădea simţitor, odată cu aplicarea legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 215 angajaţi, nici măcar 100 de comunitari nu mai rămân la Primăria Reşiţa, după disponibilizări. Potrivit legii, numărul poliţiştilor comunitari nu poate fi mai mare decât unul la 1.000 de locuitori. La Reşiţa rămân cel mult 83 de angajaţi.

Poliţia Comunitară din Reşiţa este prima la care poate fi avansat deja un număr al persoanelor care urmează să intre în şomaj. „În prezent, la acest serviciu lucrează 215 persoane, însă numărul lor va scădea drastic. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu alte servicii din subordinea Primăriei Reşiţa”, spune edilul şef, Mihai Stepanescu.

Deşi numărul oficial al celor care vor părăsi serviciul public nu se cunoaşte încă, legea dă clar directivele în acest sens. „Potrivit Legii 63, numărul poliţiştilor comutari care deservesc comunităţile locale nu poate fi mai mare decât unul la 1.000. Asta, pentru oraşul de pe Bârzava înseamnă cel mult 83 de angajaţi”, a adăugat primarul.  

Încep negocierile

Potrivit liderului sindical al Cartel Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol, cele mai multe probleme încep chiar acum, când se dă startul negocierilor pentru cine pleacă şi cine rămâne. Acesta spune că sunt importante criteriile pe baza cărora se fac reducerile de personal. „Poliţiştii comunitari mi-au solicitat în mod expres să fac parte din comisia de negociere cu conducerea Reşiţei, pentru că se tem de subiectivismul care ar putea apărea în stabilirea celor care rămân”, subliniază liderul sindical.

„Sunt sigur că vor apărea nemulţumiri, pentru că situaţia este delicată, însă în contextul în care la mitingul din Reşiţa s-au prezentat numai 2.000 de angajaţi, iar criza afectează zeci de mii, nu mai avem ce comenta”, a adăugat Marian Apostol, convis că mişcările de protest ar fi redus o parte din neajunsuri. 

Reduceri şi la alte instituţii

La Prefectura Caraş-Severin, din cei 51 de angajaţi, aproape jumătate vor pleca acasă. „În ce priveşte Consiliul Judeţean, încă nu au fost avansate cifre referitoare la disponibilizări, însă potrivit legii şi aici se vor face”, spune Camelia Şuşco, purtător de cuvânt. Toţi liderii sindicali sunt cu ochii pe autorităţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite