Vânzările reduse la fructe şi legume bagă spaima în comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii autohtoni se tem că vor rămâne cu produsele pe masă, din lipsă de cumpărători. Lipsa banilor şi măsurile luate de guvernanţi îi ţin departe de pieţe şi magazine pe reşiţeni. Aceştia au devenit tot mai precauţi. Într-o zi normală de vineri, Piaţa Reşiţa Sud ar fi fost plină de cumpărători.

 Din păcate, cei mai mulţi reşiţeni evită să mai cheltuie bani, chiar şi atunci când vine vorba de mâncare. Producătorii autohtoni aduc fructe şi legume de bună calitate, dar sunt disperaţi că nu vor mai avea clienţi. Primele două zile din această lună le-au afectat grav vânzările. „Vânzarea merge foarte prost. Am mai lăsat la preţ, dar tot nu vine lumea să cumpere, mai ales că astăzi este zi de piaţă“, a spus Aurora Oproiu, comerciant în Piaţa Reşiţa Sud.

Vânzătorii vin din judeţ, dar şi din alte localităţi. Oamenii caută disperaţi soluţii ca să câştige lupta cu magazinele mari, care fac tot felul de reduceri la produse. „Încercăm să lăsăm la preţ, dar nu cred că vom avea vânzări ca în alte luni“, a spus Maria Cerneţ din Slatina.

Renunţă la mâncare

Cei mai mulţi dintre reşiţeni spun că lipsa banilor şi preţurile mari îi obligă să facă economii. „Încerc să reduc din cheltuieli atât cât pot. Renunţ la haine şi la lucruri care îmi sunt necesare. Din păcate, vom fi nevoiţi să stăm acasă şi să nu mai cumpărăm nimic“, a spus Maria Mureşan, o pensionară de 78 de ani, din Reşiţa.

Fuga după reduceri

Fuga după alimente la preţuri cât mai mici a devenit una dintre preocupările de bază ale reşiţenilor. „Fugim de la un magazin la altul sau de la o tarabă la alta ca să găsim cele mai mici preţuri. Nu ştiu dacă este o soluţie, dar măcar economisim nişte bănuţi“, a spus Maria Penţa. Unii reşiţeni sunt hotărâţi să profite de ofertele speciale şi să meargă la cumpărături în timpul reducerilor. „Nu avem altceva de făcut decât să aşteptăm reduceri şi să urmărim atent când se fac lichidări de stoc. Eu voi continua să cumpăr cele mai multe produse din magazinele mari“, a spus Cosmin Spătar, un administrator din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite