Premieră pe piaţa forţei de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de o companie de resurse umane, previziunile de angajare sunt în favoarea şomerilor. Rata şomajului depăşeşte în Caraş-Severin nouă procente, dar şansele ca miile de oameni să îşi găsească un job cresc peste vară.

Previziunile de angajare pentru trimestrul al treilea sunt de partea şomerilor, potrivit unui studiu realizat de o agenţie de recrutare. Semnalele care vin din partea angajatorilor sunt pozitive pentru prima dată după trei ani, perioadă în care zona de sud-vest a ţării s-a afundat în criză. Rezultatele din studii vin să le descreţească puţin frunţile şomerilor. „Un climat stabil privind angajările este previzionat atât în Sud-Vest, cât şi în Centru, unde previziunea se situează la un procent de +18 la sută privind angajarea”, a spus Ileana Ciochină, şeful regional al agenţiei de recrutare care a realizat studiul.

Semnale pozitive


Potrivit raportului, o salvare o reprezintă deblocarea posturilor din domeniul construcţiilor, dar şi din domeniul hotelier. Angajatorii din Reşiţa admit că ceea ce a fost mai greu a trecut şi au dat din nou startul la ridicarea clădirilor în oraşul de pe Bârzava.

Un exemplu în acest sens este cel mai mare proiect imobiliar privat: cel de ridicare a blocului „Reşiţa First” din centrul oraşului. Lucrările au început în vara lui 2008, atunci când s-au excavat 18.000 de metri cubi de teren. Construcţia a început efectiv în luna octombrie a aceluiaşi an, în plină criză, şi s-a lucrat până în vara următoare, atunci când, din cauza blocajului de pe piaţa imobiliară, acestea s-au oprit. Din acest an, însă, lucrările s-au reluat.

„Din estimările noastre lucrările vor fi finalizate în octombrie anul viitor, ambele destinaţii, rezidenţial şi comercial, fiind puse la dispoziţia clienţilor simultan”, a spus omul de afaceri Nelu Popa, cel care a iniţiat proiectul.

Indici pozitivi şi la Institutul de Statistică


Analiştii economici susţin că, în general, piaţa muncii dă semnale pozitive că s-ar face angajări. „Trebuie să se întâmple acest lucru. Numai în luna martie, în ţară s-au angajat 20.000 de persoane. Asta înseamnă că lucrurile cunosc un trend ascendent la acest capitol”, a spus analistul economic Cristian Orgonaş.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite