Pasajul închis din Triaj este un coşmar pentru şoferii reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi autorităţile anunţau că încep lucrările de consolidare, au turnat doar câţiva metri de asfalt. Circulaţia rămâne închisă pe podul care leagă oraşul nou de cel vechi. La trei luni de la afectarea structurii de rezistenţă, autorităţile nu mişcă un deget.

Situaţia Pasajului din Triaj rămâne neschimbată la trei luni de la producerea incidentului cu tirul, care a stricat una dintre grinzile de susţinere a pasajului. De atunci, circulaţia rămâne închisă pe un sens de mers, iar conducătorii auto se întreabă de ce nimeni nu lucrează la obiectiv.

„A fost o perioadă de câteva săptămâni, în care au turnat asfalt pe o porţiune şi am crezut că îl vor şi consolida. Dar ce treabă este asta? Podul stă să cadă, iar cei de la drumuri pun asfalt peste el. Numai în România se poate întâmpla aşa ceva”, spune Radu Ardeleanu, un şofer reşiţean. În replică cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi clmează pe reşiţeni că alarma de consolidare a fost una falsă. „Noi am asfaltat la Reşiţa peste şase kilometri de drum naţional.

Fără bani, deocamdată


Asfaltarea a făcut parte din programul nostru de asfaltări, nu din cel de consolidare”, susţine Horaţiu Simion, directorul adjunct al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. În ceea ce priveşte neliniştea conducătorilor auto pentru podul care stă să cadă, directorul de la drumuri regionale îi linişteşte. „Deocamdată nu avem bani. Cei de la Bucureşti nu au aprobat finanţarea obiectivului. În cel mai scurt timp primim un răspuns. Ca valoare, va costa peste două milioane de lei”, a subliniat directorul adjunctapă Horaţiu Simion, care speră ca măcar o parte din bani să ajungă la Reşiţa, astfel încât până în toamnă să înceapă şi lucrările. Astfel, circulaţia mai rămâne închisă pe pasaj, pentru o perioadă nestimată de timp.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite