Vacanţa în Ţara Sfântă falimentează operatorii locali de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele libere de Paşte îi duc pe reşiţenii dornici să viziteze locuri noi în mari oraşe din străinătate. Operatorii de pe Muntele Semenic încearcă să atragă turişti în minivacanţa prilejuită de Sărbătorile Pascale, prin oferte speciale.

Operatorii de turism au pregătit pachete atractive pentru minivacanţa de Paşte. Reşiţenii care preferă destinaţiile cu tradiţie pentru Paşte pot opta pentru Ţara Sfântă. „Un pachet pentru Israel este de aproximativ 600 de euro. Avem deja cereri pentru această destinaţie. Două familii au optat pentru această locaţie. Mai avem şi alte solicitări pentru Viena, Roma sau Paris. Sunt mulţi reşiţeni care optează pentru pachetele şi ofertele din această perioadă”, a spus Ioan Dimcea, agent de turism. 

În luptă cu străinătatea

Pentru destinaţii precum Viena, preţurile pachetelor promoţionale pleacă de la 300 de euro, sumă care incluse patru nopţi de cazare cu mic dejun şi transport cu avionul. „Eu am optat deja pentru un pachet la. La mai puţin de 300 de euro am găsit un sejur de trei nopţi şi avem chiar şi opţiunea unor excursii. Plus că este o ocazie deosebită de a vizita Vaticanul. Am renunţat la ofertele de pe Semenic, întrucât condiţiile pe care le oferă străinii sunt mai bune”, a spus Maria Sandu, o reşiţeancă.

Nici operatorii de turism din zonele montane din Banat nu se lasă mai prejos când vine vorba de pachete atractive. Ei vin cu oferte speciale în întâmpinarea celor care vor să petreacă Paştele pe munte. Pentru o zi de cazare cu toate mesele incluse şi cina festivă de Paşte, un turist trebuie să scoată din buzunar 120 de lei. „Am gândit o ofertă pentru perioada aceasta. Avem deja rezervări. La acest moment, sunt disponibile nouă camere. Pentru cei care doresc doar cazare pe muntele Semenic putem oferi cazare doar la 50 de lei pe zi”, a spus Paul Dumitrache, administrator de pensiune.

Străinătatea, preferată de cărăşeni

La o singură agenţie din Reşiţa câteva zeci de familii şi-au ales deja destinaţia pentru vacanţa de vară. În tot acest timp, la una dintre vilele de pe Muntele Semenic operatorul de turism are numai două rezervări. Cu scorul imbatabil de zece la doi, excursiile în străinătate înving, în defavoarea celor locale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite