Cine scapă de aparate vechi va fi premiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Păunescu este motivat de tombolă să participe la campanie
Nicolae Păunescu este motivat de tombolă să participe la campanie

Reşiţenii care au în casă electronice şi electrocasnice pe care nu le mai folosesc le pot preda şi vor intra într-un concurs cu premii. În oraş sunt 19 puncte de colectare unde pot fi duse aparatele, în cadrul unei campanii care-i recompensează pe cei care au grijă de mediu.

La tombola cu premii, reşiţenii au şansa să câştige unul din cele 20 DVD playere, 5 Micro Hi-Fi System şi 25 de MP4 playere.
Acest lucru le-a stârnit curiozitatea reşiţenilor care spun că vor să se înscrie în concurs. „Am înţeles că  cei care duc aparate electronice vechi vor primi un tichet care va intra într-o tombolă. Am găsit deja câteva lucruri de care nu aveam nevoie şi mă gândesc să le predau“, spune Nicolae Păunescu, unul dintre reşiţenii care se consideră deja unul dintre câştigători.

Reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, cei care au lansat campania împreună cu Primăria Reşiţa, spun că premierea oamenilor care participă la o astfel de acţiune este una care îi ajută atât pe militanţii protecţiei mediului, dar şi pe oamenii de rând.
Pentru municipiul Reşiţa au fost amenajate 19 locaţii unde cei dornici pot scapa de lucrurile vechi. Până acum, în oraş, de colectarea deşeurilor electrocasnice s-a ocupat societatea Prescom, care gestionează şi transportul şi salubritatea, astfel că rezultatele nu au fost unele excepţionale.

Maşinile de spălat, preluate de acasă

Activitatea de colectare se derulează şi prin preluarea de la domiciliu a deşeurilor, în cazul echipamentelor voluminoase. În această categorie intră frigiderele vechi sau maşinile de spălat care nu mai funcţionează corespunzător şi eficient. „Probabil, eu voi lua legătura cu firma să vină la mine acasă, pentru că am un congelator care consumă mult curent şi vreau să scap de el. Este o idee foarte bună această campanie”, a declarat Daniel Ţăpuc, un reşiţean de 28 de ani.

Tragerea la sorţi a câştigătorilor la tombolă are loc luni,ora 12.00.
Andreea Calev, organizator acţiune

Am găsit deja câteva lucruri de care nu aveam nevoie şi mă gândesc să le predau.
Nicolae Păunescu, reşiţean

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite