Ponturi pentru distracţia reşiţenilor la sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zonele verzi vor fi gazdele perfecte ale tinerilor care vor să se bucure de un weekend care se anunţă canicular. Ofertele din Reşiţa pot fi tentante, dar staţiunile de munte au şi ele farmecul lor. Pe malul apei, reşiţenii pot petrece clipe de neuitat alături de cei dragi.

Meteorologii sunt de părere că, la acest sfârşit de săptămână, temperaturile vor ajunge la 34 de grade. Reşiţenii care vor să scape de zăpuşeala din apartamente pot să opteze pentru câteva ore la ştrandurile din oraş. Pentru o zi petrecută lângă apă se plăteşte un preţ ce variază între 10 şi 15 lei. Se pot închiria şezlonguri, iar pentru reşiţenii înfometaţi există o mulţime de opţiuni. „Pentru cei mici sunt funcţionale toboganele speciale şi bazinul cu adâncime corespunzătoare“, a declarat Ayla Dogan,  administratorul unei zonei de agrement din zona Moroasa.

Sabangia, balta pescarilor de pe litoral

Ştrandul din Lend are în plus terenuri de fotbal şi tenis, dar şi un lac special pentru iubitorii pescuitului. Muzica bună şi vremea frumoasă sunt ingredientele unei distracţii pe cinste şi o relaxare perfectă după o săptămână plină de griji.

Iubitorii ieşirilor în natură pot merge cu cortul în împrejurimile Reşiţei. Locurile de campare sunt suficiente, iar locaţiile pot fi Văliug, Gărâna sau Trei Ape. Turiştii sunt obligaţi să fie atenţi la resturile menajere dacă nu vor să scoată din buzunar bani pentru amenzi. „Reşiţenii au obligaţia, atunci când merg în astfel de excursii, să nu facă focul decât in locurile special amenajate şi să nu lase în urmă deşeuri“, a precizat Gheorghe Pitulan, din cadrul Gărzii de Mediu Caraş-Severin.

Oferte cu adrenalină

În ceea ce îi priveşte pe iubitorii de adrenalină, aceştia pot petrece câteva ore pe traseul de enduro amenajat în apropierea localităţii Văliug. „Preţul pentru o zi întreagă este de 10 lei. Traseul este nou amenajat şi există toate utilităţile de care au nevoie cei pasionaţi de enduro“, a spus Marius Mocanu, primarul comunei Văliug. Tot în zona Văliugului există o mulţime de pensiuni care aşteaptă turişti. Amatorii de soare pot alege şi între terasele amenajate pe malul apei. Reşiţenilor nu le rămâne decât să-şi ia familia sau prietenii şi să plece pentru câteva zile departe de oraş.

Marijuana cântă la Reşiţa

După mai bine de zece ani de absenţă de pe piaţa muzicală, Marijuana, cea care a devenit cunoscută cu melodia „Tre’ să spun“ sau cu alte materiale realizate împreună cu „ BUG Mafia“, revine în faţa fanilor. În această seară, la unul dintre localurile din zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa are loc concertul „Marijuana şi prietenii“. Preţul unui bilet de intrare va fi de 10 lei pentru cei care ajung în club după ora 23.30. După concert, organizatorii promit că distracţia va continua alături de animatoarele clubului.

Fir întins şi relaxare pe marginea bălţii



După o săptămână agitată, o partidă de pescuit poate aduce liniştea şi relaxarea cuvenite. În jurul Reşiţei au apărut bălţi private unde până şi cei mai puţin pricepuţi pescari se pot lăuda cu capturi impresionante. O zi petrecută pe malul apei costă 30 de lei, iar fiecare pescar are voie să plece acasă cu un crap care cântăreşte mai mult de un kilogram şi cu patru kilograme de caras. Suficient pentru o masă copioasă, aşa că, fir întins!

Bărbaţii la fotbal, fetele la terasă

Pentru că meteorologii anunţă un sfârşit de săptămână lipsit de ploi, împătimiţii sportului rege au trei opţiuni pentru a se dezmorţi. Terenurile sintetice din cadrul Complexului Atlantic, din Parcul Siderurgistului şi cel al terasei Déjà Vu, de lângă Complexul Sportiv Francisc Vaştag, sunt locaţiile perfecte pentru un meci de fotbal. Asta mai ales că, după ultimul fluier al arbitrului, toată lumea îşi poate potoli setea cu o bere rece. Terenurile se pot închiria cu aproximativ 100 de lei pe oră.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite