Festivalul de Jazz de la Gărâna pune primarii la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din Gărâna a pregătit un plan de intervenţie, în caz de furtuni şi vijelii, care să ajute turiştii. Iubitorii de jazz vor veni la cel mai important eveniment al anului, din regiune, într-o atmosferă mai organizată.

După un spectacol incendiar oferit iubitorilor de jazz, anul trecut, furtuna a măturat efectiv zona. Mulţi dintre turişti s-au trezit fără lucruri şi abia au reuşit să le recupereze. Anul acesta, oamenii pot apela cu încredere la ajutorul edililor. „În planul de situaţii de urgenţă al comunei avem prevăzute o serie de măsuri. Cei care vor întâmpina probleme vor putea să fie adăpostiţi în locaţii speciale“, spune Carol Rank, primarul comunei Gărâna. De asemenea, reprezentanţii primăriei vor pune la dispoziţie şi un mijloc de transport pentru ca turiştii să ajungă la Reşiţa, în situaţia în care se repetă experienţa de anul trecut.

Se lucrează intens

Carol Rank îi avertizează încă de pe acum pe turiştii care vor veni în zonă să fie foarte atenţi atunci când îşi amplasează corturile. „Noi îi vom sprijini pe oameni aşa cum vom putea mai bine, dar trebuie să fie şi ei atenţi cu lucrurile lor şi atunci când vine vorba de amplasarea cortului“, a mai spus primarul comunei Gărâna.

În perioada 22-25 iulie, la Gărâna vor urca pe scena festivalului nume importante ale muzicii de gen. Organizatorii au făcut eforturi pentru a moderniza locaţia din „Poiana Lupului“. „Se lucrează intens la modernizarea căilor de acces din interiorul locaţiei, iar comerciaţii vor avea locuri special amenajate, fără a se mai amplasa chioşcuri sau tarabe în mijlocul aleii“, a declarat Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz.

La această oră, pensiunile au deja toate locurile de cazare ocupate. Împătimiţii jazz-ului şi-au asigurat cazarea încă de anul trecut sau chiar din luna martie, cu toate că un pachet complet de trei zile ajunge la suma de 605 lei de persoană. „Nu mai avem locuri disponibile. Avem turişti din Bucureşti, iar de patru ani de zile vin câteva persoane din Iaşi. Capacitatea pensiunii este de 25 de locuri“, a spus Monica Paşcalău, administratorul uneia dintre pensiunile din comună.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite