Inginerul cărăşean care dă lecţii cehilor care lucrează cu computerele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Lazarov a fost recrutat de una dintre cele mai mari firme din domeniul IT pentru a fi managerul unei echipe. Nici nu se gândeşte să revină în ţară chiar dacă vine să viziteze locurile unde  a crescut oricât de des are ocazia.

Valentin Lazarov are 30 de ani, iar după terminarea facultăţii s-a angajat în domeniul IT. Timp de doi ani a încercat să găsească locul de muncă pe care şi-l dorea, dar s-a lovit de tot felul de situaţii în care nepotismul a fost „la el acasă“. Situaţia economică şi dorinţa de realizare l-au determinat să-şi depună CV-ul pe unul dintre site-urile de joburi. „În anul 2005 am primit o ofertă foarte tentantă de la divizia unei companii de top din domeniul IT. Nici nu am stat pe gânduri şi am plecat în Cehia, unde locuiesc şi la această oră“, a spus Valentin Lazarov.

Acasă, doar în vizită

Vali, aşa cum îi spun prietenii, s-a născut în Broşteni, Caraş-Severin. „Vin în România şi de trei ori pe an pentru a-mi vizita părinţii. După cinci ani petrecuţi în Cehia pot să spun că mă simt aici ca acasă, mai ales că la locul de muncă am mulţi colegi din ţară“, a povestit cărăşeanul.
Locurile unde a copilărit îi sunt şi acum dragi, dar tânărul spune că nu vrea să revină în ţară. „România mai are mult de învăţat. Cu toate că Cehia este o fostă ţară comunistă, cei de aici au învăţat să-şi pună în valoare tradiţia şi istoria“, a spus Vali. Cu toate că nu a învăţat limba ţării în care locuieşte, acest lucru nu este un impediment pentru Vali.

„La locul de muncă vorbesc în engleză, dar şi în română. Am cunoştinţe de bază de cehă, dar nu prea am ocazia să mă perfecţionez pentru că cei mai mulţi prieteni sunt de altă naţionalitate“, a mai spus Vali. Stăpân pe forţele proprii, tânărul cărăşean se gândeşte că peste câţiva ani ar putea să plece spre Statele Unite.

Liderul unei echipe de succes


Valentin Lazarov este liderul unei echipe de 13 oameni, de diferite naţionalităţi, care oferă suport tehnic unor firme importante din străinătate ce lucrează cu un anumit sistem de operare. Tânărul se numără printre primii români care au lucrat aici şi în scurt timp a ajuns să fie promovat pentru rezultatele lui.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite