Statul român vrea hotelurile din staţiunea Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o privatizare dezastruoasă, actualul ministru al turismului vrea să cumpere înapoi clădirile. Firma Hercules S.A. se află în executare silită. Până acum, însă, nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere hotelurile. Aşa că, cei de la fisc vor încerca încă o dată să îşi recupereze banii din datoriile lui Armaş.

După ce firma Argirom, controlată de omul de afaceri Iosif Armaş, a preluat de la stat, în 2001, activele companiei Herculesc SA, acum statul ia în calcul preluarea lor. Pe listă intră hotelurile Decebal, Diana, Afrodita, Minerva şi Roman, unele dintre cele mai renumite hoteluri ale staţiunii.

„Încercăm să recuperăm infrastructura de turism de la Herculane, care a ajuns într-o stare avansată de degradare. Intenţionăm să facem această infrastructură să fie reabilitată şi reintrodusă în circuitul turistic“, a declarat Elena Udrea, ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Udrea a precizat că, după ce statul va recupera hotelurile, le va scoate la licitaţie astfel încât „să ajungă la cei care vor să facă turism“.

Public dezinteresat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice, care a scos la vânzare obiectivele, cere pentru două dintre hoteluri aproape 20 de milioane de lei. Opt milioane de lei costă Afrodita şi 11 milioane Hotelul Roman. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Caraş-Severin a decis executarea silită a SC Hercules SA încă de la începutul lunii mai.

Deşi aceste prime hoteluri ar fi putut fi cumpărate deja, nimeni nu s-a arătat interesat, întrucât sunt degradate şi au devenit o adevărată ruină. „S-a  luat o astfel de decizie, pentru că societatea care le administrează are datorii foarte mari. Nu doar această firmă este în atenţia fiscului. În situaţii similare se află şi alte societăţi din judeţ“, a declarat Zlatia Cocar, purtatorul de cuvânt al DGFP Caraş-Severin.

Iosif Armaş spune că va plăti datoriile


Iosif Armaş datorează statului câteva zeci de milioane de lei. Societatea sa deţine peste 70% din fosta bază de tratament a UGSR. Datoriile sunt vechi. Armaş spune că-şi va plăti toate datoriile. „Evaluarea făcută de cei de la finanţe este mult prea mare, dar vom plăti tot ce avem de plătit“, a spus Iosif Armaş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite