Hauptmann riscă zece ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul va fi judecat pentru decesul a şase persoane care au pierit într-unul dintre cele mai grave accidente din Banat. Claudiu Hauptmann are primul termen de judecată la mijlocul lunii iunie, la Judecătoria Deta, din judeţul Timiş.

Instanţa de judecată a hotărât să-l cheme în boxa acuzaţilor, la data de 15 iunie, pe Claudiu Hauptmann, tânărul acuzat de uciderea din culpă a şase persoane şi vătămarea corporală gravă a alteia.

După aproape un an de zile de la cel mai sângeros accident rutier petrecut pe şoselele din Banat în ultimul deceniu, şoferul care a gonit nebuneşte cu 160 de kilometri pe oră în condiţii de ploaie torenţială trebuie să dea explicaţii în faţa legiuitorilor de la Judecătoria Deta. Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, faptă de care este acuzat Claudiu Hauptmann, se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani.

Pedeapsă mare

Cum numărul victimelor este mai mare de doi, şoferului vitezoman i se poate adăuga un spor de până la trei ani. Practic, pedeapsa maximă pe care o poate primi Hauptmann în cazul în care i se va dovedi vinovăţia este de zeci ani de temniţă.

„Adevărata pedeapsă i-o poate da doar Dumnezeu. Doar El este cel care poate face dreptate cu adevărat. Asta nu înseamnă că acest derbedeu nu trebuie să dea socoteală în faţa instanţei şi să plătească pentru că a nenorocit şase familii”, a spus Ion Roşian, tatăl Deliei, majoreta de nici 18 ani care s-a stins în urma impactului devastator. Doru Hauptmann, tatăl tânărului, spunea cu câteva luni în urmă, că instanţa de judecată este cea care va stabili viitorul tânărului.

„Lăsaţi justiţia să se pronunţe. Eu cred în actul de justiţie, iar dacă fiul meu e vinovat, atunci va plăti. Poate că va face cinci-zece ani de puşcărie, dar asta o va decide justiţia. Nimeni nu şi-a dorit să se întâmple asta”, a spus Hauptmann senior.

Impact nimicitor

În urma accidentului care a avut loc acum aproape zece luni, şi-au pierdut viaţa toţi pasagerii dintr-un autoturism Cielo, care circula regulamentar, şi care a fost lovit de maşina cu care gonea nebuneşte Claudiu Hauptmann, pe drumul Timişoara - Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite