Iolanda Vlad este handbalista pasionată de medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este „mâna de foc” a echipei sale, are încredere în oameni şi ar vrea ca într-o zi chiar să poată salva vieţi. Iolanda este sportivă de când se ştie. Fiind singură la părinţi, se poate spune despre ea că este răsfăţată şi se simte foarte bine aşa.

PROFIL
Născută. 01.03.1991
Ocupaţie. Elevă, clasa a XII-a, Grup Şcolar „Mathias Hammer”
Familie. Necăsătorită

De mică practică toate sporturile posibile. De la street dance şi până la handabal sau înot le-a practicat pe toate, până când a găsit sportul care o reprezintă cel mai bine.

„La vârsta de 11 ani, am început să practic şi street dance şi handbal. M-am împărţit între cele două sporturi, până când am ales. A fost cel mai greu moment din viaţa mea. În cele din urmă am hotărât că handbalul mă reprezintă mai bine”, povesteşte Iolanda. Originară din Anina, visul tinerei este să intre la facultatea de medicină şi să facă ceea ce îi place. O fascinează meciurile între licee. „Am emoţii înainte de fiecare meci, dar sunt încrezătoare că lucrurile îmi vor fi favorabile. Câştigăm aproape de fiecare dată la meciurile dintre licee. Ar fi frumos ca la un moment dat să îl practic la un nivel profesionist şi, de fapt, îmi şi doresc acest lucru”, spune Iolanda, optimistă din fire.

Dans şi handbal

„Street dance îmi plăcea să practic, pentru că mă puteam exprima altfel decât prin cuvinte. La handbal îmi place să îmi consum energia care mă animă. În acest fel mă eliberez şi pot să o iau de la capăt în fiecare zi. Deşi sunt destul de calmă din fire, pe teren sunt cu totul o altă persoană, iar adversarele mele se tem de mine”, spune zâmbind Iolanda, care mai practică street dance-ul, însă numai pentru satisfacţia ei, ca persoană şi atunci atunci când are timp. Părinţii ei au sprijinit-o întotdeauna în deciziile pe care le-a luat. „Deşi nu îmi place să mi se spună ce să fac, părerea părinţilor mei este importantă pentru mine. Îmi place stilul lor, pentru că îmi oferă o libertate controlată”, spune Iolanda.

Ajută oamenii

Tânăra crede că facultatea de medicină ar reprezenta-o cel mai bine. „Îmi plac oamenii, îmi place să relaţionez cu ei şi să îi ajut. Uneori mă implic prea tare în problemele lor, dar încerc să mă detaşez, pe cât posibil”, a mai adăugat Iolanda, care crede că o persoană care salvează vieţi este foarte importantă. „Altruismul, încrederea în ceilalţi, dar şi în propria persoană cred că sunt valori care ar trebui să ne reprezinte pe fiecare dintre noi. Asta mai ales în contextul actualei societăţi, al cărei rost aproape că nu îl mai înţeleg”, a mai spus Iolanda.

Întrebări şi răspunsuri
Pe ce post joci la handbal?

Joc pe post de inter stânga. Am un rol foarte important, pentru că trebuie să marchez goluri, de fiecare dată. Colegele mele de echipă se bazează pe mine şi la fiecare meci trebuie să fiu în formă.

Ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place moda şi tot ce înseamnă ea. Sunt la curent cu toate noutăţile în acest domeniu. Ca orice persoană de vârsta mea, îmi cumpăr reviste şi îi admir pe cei care ştiu să se îmbrace bine. 

Ce-i place
Tânăra mărturiseşte că cel mai mult îi place handbalul. Iolanda Vlad adaugă însă că îi plac, de asemenea, dansurile, moda şi muzica.

Ce nu-i place

„Nu îmi place să îmi spună alţii ce să fac, să pierd timpul aiurea“, a mărturisit tânăra Iolanda Vlad, din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite