Capcana periculoasă din faţa grădiniţei a fost astupată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Groapa care a atentat timp de un an de zile la siguranţa copiilor de la Grădiniţa PN 12 a fost astupată. A fost nevoie ca un copil să-şi rişte viaţa pentru ca reprezentanţii Aquacaraş să arunce câteva lopeţi de pământ peste o groapă periculoasă.

Groapa plină cu apă, rămasă după desfiinţarea pompei stradale din faţa Grădiniţei PN 12, în care un băieţel de nouă ani îşi putea găsi sfârşitul, a produs o adevărată revoltă în rândul opiniei publice şi, mai ales, printre reşiţenii care locuiesc pe Strada Badea Cârţan, ale căror odrasle au fost expuse atâta timp unei adevărate capcane criminale.

„Cred că datorită inteligenţei lui Alex nu s-a întâmplat o catastrofă. Ce s-ar întâmpla dacă ar cădea un copil de grădiniţă în acea groapă? Ar fi capabil la trei sau patru anişori să se salveze? Poate conducerea Aquacaraş ne raspunde la aceste întrebări. Sunt învăţătoarea acestui copil şi sunt îngrozită de ce se putea întâmpla din cauza neglijenţei celor din conducerea Aquacaraş”, spunea revolatată, Ramona Toma.

Sesizări ignorate

Maria Rămneanţu, directoarea grădiniţei în faţa căreia se afla groapa, a atenţionat în mai multe rânduri Primăria Reşiţa, însă fără rezultat. După semnalarea cazului lui Alex Tiberiu Mocanu în ediţia de luni a Adevărului de seară, societatea Aquacaraş a reacţionat prompt. „Am trimis o echipă să acopere groapa, iar dacă nu au astupat-o, e de rău. Vreau însă să vă precizez că este şi vina celor de la ISPA, pentru că ei au lucrat acolo ultimii”, a precizat Anatoli Liber, directorul Aquacaraş.

Cine şi în ce măsură este vinovat pentru această neglijenţă contează mai puţin, important fiind că groapa respective a fost astupată şi nu mai există pericolul ca cineva să-şi rupă picioarele în ea, sau mai grav, chiar să-şi piardă viaţa.

A văzut moartea cu ochii la 9 ani


Alex Mocanu a căzut în groapa adâncă de peste 1,5 metri şi doar intervenţia promptă a mamei sale l-a salvat de la o tragedie. Capcana criminală s-a aflat la doar un metru de gardul grădiniţei din Dealul Crucii şi a pus în pericol integritatea copiilor aproape un an de zile, timp în care autorităţile nu au binevoit nici măcar să o semnalizeze pentru a evita accidentele nedorite.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite