Încă o reclamaţie pentru ginecologul Iosif Bădescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mămică de doar 20 de ani este internată în stare gravă după ce a născut. O reşiţeancă îl acuză pe doctorul reşiţean Iosif Bădescu de faptul că nora ei are septicemie şi e internată într-un spital din Timişoara.

Colegiul Medicilor şi Procuratura investighează tot mai multe cazuri de posibile culpe medicale. În timp ce doctorul ginecolog Iosif Bădescu se pregătea pentru un nou termen în procesul în care este judecat pentru ucidere din culpă, care urmare a decesului Gabrielei Agrapinei, din urmă cu trei ani, pe holurile Spitalului Judeţean, rudele unei alte mămici ţipau de durere şi îl incriminau pe omul în halat alb.

Disperaţi că Nicoleta Mureşanu, o mămică de 20 de ani, ar fi intrat în septicemie şi că zilele îi sunt numerate, aparţinătorii au cerut cu disperare transferul la Timişoara. „Nu au vrut să ne-o dea. S-au tot opus, până am ajuns la conducerea spitalului. Starea ei era tot mai gravă. Acum e la terapie intensivă, la Spitalul Odobescu, în Timişoara, şi şi-a mai revenit. Dacă rămânea la Reşiţa, ar fi murit”, susţine Lidia Ursaru, soacra mămicii.

Acuzat de familie


Ţinta acuzelor familiei mămicii este ginecologul Iosif Bădescu. „Ştia că nora mea are unele probleme, dar i-a făcut injecţie pentru dilatare. Până la urmă i-a făcut cezariană şi a spus că totul a decurs bine. A doua zi a plecat în concediu. A preluat-o domnul Onofrei. La două zile după cezariană au apărut complicaţii. A suferit un chiuretaj, iar mai apoi, în doar o săptămână, i-au mai făcut unul şi o operaţie”, acuză Lidia Ursaru, soacra bolnavei. Medicul Bădescu nu are nimic să-şi reproşeze. „Eu nu am nicio vină. A născut cu mine în condiţii normale”, a spus Bădescu.

Pacienta a intrat ulterior în supravegherea şefului secţiei Obstetrică-Ginecologie, Florea Borţun, şi el acuzat de ucidere din culpă în dosarul Agrapinei. „A suferit o complicaţie infecţioasă şi, în final, a trebuit să-i fie scos uterul. De atunci are o evoluţie mai trenantă, dar starea generală este bună. Aparţinătorii sunt speriaţi degeaba”, a explicat Borţun.

„Doctorul Bădescu este vinovat pentru problemele norei mele. Sesizez Procuratura“.
Lidia Ursaru, soacra pacientei

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite