Au fost demaraţi primii paşi pentru preluarea funicularului fostului combinat siderurgic din Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea de inventar a pasarelei amplasate deasupra municipiului Reşiţa depăşeşte un milion de lei. O echipă de specialişti verifică gradul de degradare a funicularului reşiţean. Dacă analiza va fi pozitivă, administraţia locală îl va transforma în telegondolă.

Funicularul care traversează centrul municipiului Reşiţa ar putea deveni o atracţie pentru localnici, dar şi pentru turişti. Primăria şi-a propus să ia obiectivul în proprietate şi să îl transforme într-o telegondolă. Viitorul loc de promenadă ar putea fi achiziţionat chiar la preţul de inventar de la fostul combinat siderurgic, respectiv aproximativ 1,1 milioane de lei.

Telegondolă la Reşiţa


Până să îl cumpere, administraţia locală a decis contractarea unui colectiv de specialişti de la Universitatea Politehnica din Timişoara  pentru a stabili dacă funicularul reşiţean nu este într-o stare avansată de degradare.

„În termen de 43 de zile, noi primim raportul de expertiză tehnică şi capacitate portantă. Avem nevoie de el ca să vedem dacă este rentabil sau nu să preluăm funicularul”, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Potrivit primarului Reşiţei, dacă rezultatul experţilor va fi unul pozitiv, funicularul va fi transformat în telegondolă, lucru care va însemna noi orizonturi pentru turismul reşiţean. „Avem un proiect frumos pe care sperăm să îl putem pune în aplicare“, a mai spus primarul oraşului.

Simbol al oraşului


Funicularul este considerat un simbol al istoriei industriale a municipiului. El a aparţinut fostului combinat siderurgic. Acesta traversează centrul Reşiţei, iar ideea înfiinţării unei telegondole pare să fie agreată de cei mai mulţi dintre locuitorii municipiului. Ei spun că ar fi bine dacă acesta va fi folosit ca traseu de promenadă, având în vedere panorama de deasupra oraşului. „Eu zic că ar fi bine dacă acest funicular ar fi transformat în telegondolă, mai ales că acum totul a fost lăsat în paragină şi de sus s-ar vedea tot oraşul”, a spus Ilie Stan, un reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite