Chebuțiu și Baaklini l-au luat cu ei după gratii și pe barosanul Bogatu din Portul Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa a fost reţinut de procurorii DNA. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au mai arestat o persoană în cazul dosarului de evaziune fiscală al Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa.

De această dată, este vorba despre directorul Direcţiei Domeniilor Portuare Constanţa. El este învinuit, în dosarul UCM Reşiţa, pentru favorizarea infractorului, întrucât ar fi încercat să influenţeze martorii.

În dosarul privind returnarea de TVA în valoare de 60 de milioane de euro cerută de omul de afaceri libanez Said Baaklini este cercetat şi senatorul PDL Mircea Banias, dar şi Ioan Bălan, directorul Administraţiei Porturilor Constanţa. Banias nu a recunoscut niciodată că a fost audiat în acest dosar, spunând de fiecare dată că nu-i cunoaşte pe cei din conducerea UCM Reşiţa.

Probe noi

În ciuda faptului că şirul arestărilor pare interminabil, apărarea şefilor de la UCMR, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, susţine că lucrurile sunt în favoarea celor doi inculpaţi. Avocata Zanfira Stepanescu susţine că este în posesia unui document care infirmă faptul că tranzacţia ar fi fost una falsă. De fapt, este vorba despre o adresă transmisă de prim-ministrul din Noua Guinee către premierul României. „În înscrisul respectiv se precizează că agregatele sunt foarte importante pentru economia Republicii Guineea. Acestea urmau să fie folosite la construirea unei centrale termice generatoare de curent. Asta dovedeşte că acele contracte erau cât se poate de reale”, a precizat Zanfira Stepanescu.

Soarta handbaliştilor este incertă


În 15 ianuarie se fac trei luni de când handbaliştii de la UCMR nu şi-au mai primit salariile. La reunirea lotului, de la finele săptămânii trecute, directorul executiv al clubului sportiv UCMR, Ion Zamfirescu, a evitat să le vorbească jucătorilor despre necazurile pricinuite de arestarea celor doi şefi ai companiei. „Este adevărat că ne afectează arestarea domnului Chebuţiu, dar echipa merge mai departe. Păstrăm acelaşi lot, rămân aceleaşi obiective şi se vor rezolva şi problemele cu banii”, a spus Ion Zamfirescu. În paralel, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al UCMR, Dan Obădău îi linişteşte pe oameni. „Cu banii sunt probleme tot timpul, dar rămâne să vedem ce va face acţionarul principal şi care va fi poziţia lui faţă de uzină în continuare”, a spus Dan Obădău.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite