Ponturi pentru distracţia reşiţenilor la sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărăşenii care vor să simtă adrenalina se pot îndrepta cu încredere spre zona Văliug-Semenic. Singurul traseu amenajat pentru enduro, din Caraş-Severin, îşi primeşte gratuit primii clienţi, amatori de viteză pe teren accidentat.

Ameninţarea Gărzii de Mediu cu amenzi a determinat administraţiile locale din zona Văliug-Semenic să ia primele măsuri, pentru cei care iubesc sporturile extreme, pe două roţi. Ca să îi ferească pe turişti de amenzile de 20.000 de lei pentru distrugerea ariilor protejate cu motoarele de enduro, Primăria din Văliug a terminat amenajarea primei piste pentru acest sport. Toată „afacerea” a costat administraţia circa 65.000 de lei, însă edilul şef crede că numărul motocicliştilor este atât de mare, încât investiţia o va scoate numaidecât. „Deocamdată, nu am stabilit nicio taxă pentru amatorii de enduro. Ne gândim la o sumă simbolică de 10 lei pe zi, ca să îi ademenim pe turişti, astfel încât această pistă să devină una populată”, spune edilul şef de la Văliug, Marius Mocanu. 

Nu ocolesc pista

„Am auzit de această pistă. Este amplasată chiar la intrarea în comuna Văliug, pe partea stângă. Nu am ajuns încă, dar în acest weekend, plec cu prietena mea cu cortul, cu tot cu motor”, spune Mihai Babeu, reşiţeanul pasionat de sporturi extreme. Acesta a ascultat prognozele meteo şi este încântat de vremea excelentă care se anunţă la acest final de săptămână. „Numai bine, o baie, la panton va prinde super. Prefer zona Trei Ape, dar nu va fi greu să ajung de la cort la pistă. Fac cel mult 20 de minute pe drumul principal, deşi este plin de curbe”, adaugă reşiţeanul.

Baie şi soare

Împrejurările sunt perfecte şi pentru o plajă de zile mari. Asta mai ales că vremea se anunţă plăcută. Aşa că, doamnele sau domişoarele care îşi însoţesc prietenii, dornici să simtă adrenalina, au o opţiune excelentă: plaja la cele două lacuri din zonă. Atât lacul din comuna Văliug, cât şi cel de la Trei Ape sunt amenajate pentru plajă. Barurile de la cele două pontoane îi îmbie pe clienţi cu cokteiluri de fiţe şi şezlonguri la 10 lei bucata. Apa va fi puţin rece, tocmai potrivită pentru baie în lacurile din munţi.


RECOMANDĂRI

Sauna, loc de relaxare

După o săptămână agitată, sauna este locul perfect pentru relaxare. Pentru o jumătate de oră, reşiţenii trebuie să scoată din buzunare 10 lei. Efortul financiar este eficient având în vedere rezultatele: kilograme date jos şi relaxare.

Invitaţie la Zoo pentru copii şi părinţi
Cu mic, cu mare, reşiţenii pot vizita Grădina Zoologică „Ion Crişan” din oraş. Leii şi urşii pot fi admiraţi de cei mici. Biletul de intrare costă 1 leu pentru tinerii sub 18 ani şi 2,5 lei pentru adulţi.


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite