Cutremurul din Serbia le-a provocat atacuri de panică localnicilor din zona Oravița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florica Bălu din Greoni s-a speriat teribil, când paharele au început să se mişte
Florica Bălu din Greoni s-a speriat teribil, când paharele au început să se mişte

Mişcarea seismică din ţara vecină a zguduit liniştea în Caraş-Severin pe o rază de aproape 100 de kilometri. Conducerea Institutului Naţional pentru Fizica Pământului susţine că aparatele din zona Moldova-Nouă au şi înregistrat unda seismică.

Noaptea trecută, locuitorii din zona Oraviţa-Moldova Nouă, dar chiar şi cei din Reşiţa au simţit, în jurul orei 3, cutremurul din ţara vecină. „Stăteam liniştit în pat şi mă uitam la televizor. Deodată, am văzut că se mişcă cablul microfonului din cameră. Nu putea fi un curent de aer, pentru că s-a legănat constant pentru câteva secunde, când în stânga, când în dreapta. Am intrat repede în camera fratelui meu, însă el dormea”, a declarat Ionuţ Ifrim, de 25 de ani, din Reşiţa.

Atac de panică

Locuitorii din apropierea frontierei de stat cu Serbia au declarat reporterilor „Adevărul de Seară Reşiţa”, deplasaţi ieri în zonă, că au resimţit puternic mişcarea seismică din Serbia. „M-am trezit să îmi iau medicamentele. Când am ajuns în bucătărie, dulapul în care erau paharele a început să se mişte puternic. M-am speriat pe moment şi nu am ştiut ce să fac”, a spus Florica Bălu, de 56 de ani, din comuna Greoni.  La spitalul din Oraviţa au ajuns câteva persoane cu atac de panică. „În urma cutremurului, au venit mai mulţi pacienţi cu atac de panică. Pe unii am reuşit să îi calmez doar cu vorba, dar în cazul a două persoane a fost necesară administrarea de calmante”, a declarat Maria Fara, medic de gardă la Spitalul Orăşenesc Oraviţa.

În aceeaşi unitate spitalicească, şi mamele care au stat de veghe alături de nou-născuţi au resimţit aceeaşi panică. Femeile s-au temut ca nu cumva următoarea replică a cutremurului să fie mai puternică şi să se întâmple ceva rău. Specialiştii de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului susţin că aparatele lor, amplasate la Moldova-Nouă, au înregistrat unda seismică.

„Aparatele noastre din Clisura Dunării au înregistrat seismul din Serbia, care a avut 5,8 grade pe scara Richter”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul institutului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite