Reşiţenii pleacă acasă de sărbători cu coşurile pline în miezul recesiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Şest şi-a făcut ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun alături de familia sa
Ion Şest şi-a făcut ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun alături de familia sa

Au mai rămas doar două zile până la sărbătoarea Crăciunului, iar reşiţenii se grăbesc să îşi umple mesele cu mâncare. Încă de la primele ore ale dimineţii, reşiţenii au plecat la cumpărături de alimente şi de cadouri pentru cei dragi.

Aglomeraţie, claxoane după claxoane, agitaţie şi nervi la volan în căutarea unui loc de parcare, aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte starea oraşului încă de la primele ore. Reşiţenii au dat năvală în supermarketurile din oraş pentru a face ultimele aprovizionări pentru masa de Crăciun, asta în ciuda faptului că tăierile salariale au lăsat în urmă un gol imens pentru unii. Cei mai mulţi dintre ei spun că sunt conştienţi de faptul că anul acesta sărbătorile sunt mult mai scumpe decât anii trecuţi, dar nici acum nu vor să facă rabat de la tradiţii şi voie bună.

Ion Şest, de 40 de ani, este de profesie şofer, iar astăzi, împreună cu familia, a lăsat la unul dintre supermarketurile reşiţene 700 de lei. „Eu îmi doresc ca aceste sărbători de iarnă să fie liniştite şi să nu ne gândim prea mult ce să punem pe masă. Aşa că am cheltuit atât cât era necesar pentru a avea în casă tot ce ne trebuie, mai ales că tot anul am muncit şi merităm acest lux“, a declarat Ion Şest.

Cadouri pentru cei dragi


Pentru că reşiţenii vor să uite de probleme măcar în prejma sărbătorilor, în sacoşele lor predomină alimentele specifice Crăciunului. „Am decis ca anul acesta să nu ne gândim la bani. Am cumpărat multe dulcuri cu gust de scorţişoară şi măr. Ştiu că după aceste sărbători ne va fi mai greu, dar măcar câteva zile să ne simţim bine“, a declarat Alexandru Petruţ, economist. Magazinele de cadouri au fost şi ele supraglomerate, fapt ce demonstrează că reşiţenii nu renunţă nici anul acesta la cadouri. Dacă unii dintre ei au cumpărat îmbrăcăminte şi alte accesorii, cei mai mulţi dintre reşiţeni au optat pentru decoraţiuni care să le dăruiască prietenilor sau celor din familie.

„Am cheltuit mult pentru masa de Crăciun şi avem mulţi prieteni cărora vrem să le arătăm că sunt importanţi pentru noi. Pentru fiecare dintre ei am ales anul acesta câte un obiect mic dar să fie în spiritul sărbătorilor“, a mai spus şi Mihai Tonţea, un alt reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite