Mai multe clase pentru elevii de la Colegiul Economic al Banatului Montan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Colegiului Economic vor avea săli de practică moderne
Elevii Colegiului Economic vor avea săli de practică moderne

Peste zece milioane de lei vor fi investiţi în extinderea uneia dintre şcolile reşiţene cu cei mai mulţi elevi. Cu o răbdare de mai mult de trei ani, ADR Vest şi autorităţile locale au reuşit să aducă învăţământului reşiţean o nouă oportunitate de dezvoltare.

În plină criză economică accesarea de fonduri europene este o soluţie de finanţare a investiţiilor. Unul dintre liceele din Reşiţa a profitat de oportunitatea pe care o o oferă comunitatea europeană şi a intrat în cursa pentru banii nerambursabili. Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa a câştigat un proiect de extindere a liceului cu încă patru etaje şi reabilitarea clădirii actuale. Valoarea proiectului este de peste 10 milioane de lei, bani veniţi de la Uniunea Europeană, iar durata este de 18 luni.

Confort pentru elevi


Sorin Maxim, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, a spus că acest proiect este un caz fericit, mai ales că dosarele depuse au fost numeroase. „Această instituţie şcolară este una dintre cele mai active în ceea ce priveşte accesarea de fonduri, având deja un proiect PHARE. A fost o concurenţă serioasă, dar ne bucurăm că am fost câştigători“, a afirmat Sorin Maxim. Datorită construcţiei învechite, multe dintre sălile de clasă au fost afectate de infiltraţii în urma ploilor, tencuiala este picată, iar tâmplăria este veche din anul 1974 şi în multe clase în zona geamurilor este frig. Cei peste zece milioane de lei sunt destinaţi pentru crearea a zece săli pentru elevi, laboratoare, şi dotarea IT.

„În momentul de faţă aici învaţă 1.100 de elevi, iar din cauza lipsei de spaţiu unele clase au fost nevoite să-şi desfăşoare cursurile la Şcoala cu Clasele I-VIII numărul 7 şi la Liceul Mircea Eliade, iar extinderea viitoare va permite un confort pentru fiecare elev“, a afirmat Marina Spătaru, directorul Colegiului Economic. Succesul câştigării unui astfel de proiect, spun specialiştii în domeniu, este un dosar bine documentat.

Trei milioane de lei pentru vârstnici

Tot cu ajutorul fondurilor europene, Azilul de Bătrâni din Reşiţa va fi modernizat în urmăroarele 27 de luni. Vor fi refăcute la standarde europene bucătăria, magazia de alimente şi vor fi create facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, banii vor fi folosiţi pentru a se face dotări care să răspundă nevoilor bătrânilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite