Codul portocaliu a lăsat pompierii din Caraş-Severin în gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 24 de ore de la ieşirea judeţului  Caraş-Severin de sub codul portocaliu, în zona municipiului Reşiţa cota de atenţie este depăşită cu 13 centimetri în apropierea satului Moniom, situat la doar patru kilometri de oraş.

„Se poate spune în această dimineaţă că a trecut viitura. Cota de atenţie mai este depăşită cu 30 de centimetri în zona Vărădia. În rest, pericolul a trecut“, a declarat în această dimineaţă, Vasile Coman din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reşiţa. Tot în cursul acestei dimineţi, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” din Caraş-Severin au fost solicitaţi să intervină pe străzile Cireşului şi Castanilor pentru a scoate apa din grădinile a două imobile.

În ceea ce priveşte pagubele ivite în urma codului galben, respectiv portocaliu, prefectul judeţului a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă. „La solicitarea prefectului Octavian Ţunea, începând cu ora 13.00, va avea loc Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru evalurea pagubelor“, a declarat Paula Neamţu, directorul de cancelarie al Instituţiei Prefectului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite