Liceul „Ştefan Anghel“ se desfiinţează cu scandal uriaş, la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii s-au supărat pe inspectorul general
Dascălii s-au supărat pe inspectorul general

„Ştefan Anghel“ s-a transformat în „Alexandru Popp“ pentru eficientizarea învăţământului. Dascălii de la liceul desfiinţat au răbufnit, de teamă că ar putea rămâne pe drumuri, după ce şi-au dedicat viaţa învâţământului.

O hârtie trimisă ieri de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin pe numărul de fax al Grupului Şcolar „Ştefan Anghel“ Reşiţa a aprins spiritele în rândul dascălilor şi personalului instituţiei şcolare. Astfel, în urma deciziei ISJ Caraş-Severin şi a Consiliului de Administraţie al instituţiei, s-a hotărât, în data de 28 martie, ca Grupul Şcolar „Ştefan Anghel“ şi „Alexandru Popp“ să se comaseze prin desfiinţarea unităţii de învăţământ „Ştefan Anghel“, iar personalul didactic, cel auxiliar şi nedidactic să fie preluat de Grupul Şcolar Industrial „Alexandru Popp“.  Acest lucru se va întâmpla, în limita locurilor disponibile, prin aplicarea planului de şcolarizare.

Invitat să dea explicaţii, Adrian Doxan, inspectorul general al ISJ Caraş-Severin a precizat că această decizie vine ca urmare a eficientizării învăţământului. „Din cauza faptului că numărul de elevi este mic, existau două soluţii. Fie se defiinţau ambele instituţii şcolare, fie s-ar fi comasat. Am ales comasarea pentru a nu exista probleme“, a precizat Adrian Doxan.

Dascăli nemulţumiţi

Nemulţumirile dascălilor sunt legate de modul în care urmează să se desfiinţeze „Ştefan Anghel“. Ba mai mult, profesorii dezaprobă viitoarea conducere şi nici măcar nu ştiu când şi cum se va pune în aplicare comunicarea trimisă de ISJ.

„Mă deranjează formularea folosită în această comunicare. Am înţeles că se va reveni asupra ei şi sunt curioasă ce se va întâmpla cu personalul auxiliar, pentru că unde e lege nu e tocmeală şi se ştie că la o comasare va fi o singură conducere, un singur secretariat“, a spus Codruţa Popescu, cadru didactic la „Ştefan Anghel“. Până una, alta ieri s-a primit o simplă comunicare, iar până la decizia de desfiinţare a instituţiei şcolare mai sunt detalii de pus la punct.

Banii europeni au departajat

Criteriul care a stat la baza deciziei ISJ pentru păstrarea denumirii „Alexandru Popp” este proiectul PHARE pe care îl derulează grupul şcolar. Şcoala a primit calculatoare, ehipamente pentru tinichigerie, mecanică şi mecanică auto, în valoare de 285.000 de euro. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite