TIMP LIBER: Călărie în natură, în loc de somn pe canapea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rece ne face să ne petrecem timpul la televizor, însă putem descoperi că relaxarea activă ne încălzeşte mai bine. Câteva ore la echitaţie, un strop de adrenalină la enduro sau o dimineaţă dedicată maratonului – nimic nu te scoate mai bine din amorţeala de toamnă.

Sportul aristocraţilor este o variantă tot mai atractivă pentru cărăşenii dornici de mişcare. Pasionaţii acestui sport nu mai trebuie să călătorească până la Timişoara. În apropierea localităţii Bocşa există o fermă de cai, unde cei mai frumoşi armăsari le stau la dispoziţie pentru a învăţa să călărească.
„Am fost şi am călărit acum o săptămână prima dată. A fost superb, nu se poate exprima în cuvinte ceea ce simţi. Şi la acest final de săptămână mi-am propus să merg la Bocşa”, a spus Adina Uma, o tânără care adoră călăria.

Oferte cu adrenalină


Iubitorii de adrenalină pot petrece câteva ore pe traseul de enduro amenajat în apropierea localităţii Văliug. „Preţul pentru o zi întreagă este de 10 lei. Traseul este nou amenajat şi există toate utilităţile de care au nevoie cei pasionaţi de enduro“, a spus Marius Mocanu, primarul comunei Văliug.  Tot în această zonă, există o mulţime de pensiuni care aşteaptă turişti. Amatorii de soare pot alege şi între terasele amenajate pe malul apei. Reşiţenilor nu le rămâne decât să-şi ia familia sau prietenii şi să plece pentru câteva zile departe de oraş.

Nordic-walking


O altă metodă inedită pentru care cărăşenii pot opta la poalele muntelui Semenic este „nordic walking”, un mers sportiv practicat cu bastoane special concepute. Este un sport simplu, uşor de practicat, în aer liber, care ajută la menţinerea unui ritm cardiac bun. „Am văzut acest tip de sport acum un an la un coleg care a venit în ţară după mult timp. Atunci el m-a scos la o plimbare montană cu beţe. Este o formă foarte bună de recreaţie”, a spus Andrei Iancu, un reşiţean care practică nordic walking.

„Nordic Walking” a apărut la începutul anilor ‘80 în Finlanda şi este cu 50 la sută mai eficace decât mersul obişnuit, fără baston. In România, acest sport este nou, dar tot mai mulţi adepţi se îndreaptă spre plimbările de acest gen în mijlocul naturii.

Excursie în natură, la morile de la Rudăria


Comuna Eftimie Murgu este situată în partea de sud-est a judeţului Caraş-Severin, la 80 km distanţă de Reşiţa şi 40 km distanţă de Băile Herculane. Aici turiştii pot avea parte de o zi de neuitat. Morile de la Rudăria fac parte din rezervaţia mulinologică, care este compusă din 22 de mori de o valoare inestimabilă. Ca să ajungi la sat, se poate urma drumul Reşiţa – Caraşova – Bozovici. Se mai poate ajunge şi de la Băile Herculane, pe DN 70, până în comuna Mehadia, iar de acolo urmează un drum de 40 de km.

Setea de adrenalină, potolită pe Cheile Nerei

Ţi s-a spart mingea de fotbal? Te-ai săturat de biliard sau darts? Nu-ţi mai merge bicicleta? Nicio problemă, acum poţi să-ţi testezi curajul. Vertical Adventure te invită să-ţi potoleşti setea de adrenalină la rafting pe Cheile Nerei. Coborârea cu barca pneumatică pe râurile repezi ale Nerei este un mijloc excelent de relaxare. Pentru acest gen de distracţie nu trebuie decât să-ţi faci o echipă de minimum şase prieteni şi să scoţi din buzunar 150 de lei.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite