Cadrele didactice din judeţ ameninţă cu procese dacă nu-şi primesc banii promişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile impuse de guvernanţi îi pun în gardă pe sindicaliştii cărăşeni care spun că dacă şi banii de concediu vor fi micşoraţi cu 25 la sută vor da în judecată executivul. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin însă că bani vor fi acordaţi conform legii.

„Mi se pare absolut anormal să nu fie plătiţi dascălii pentru munca depusă în acest an. Legea a fost propusă acum şi nu ar fi corect să fie tăiate salarile pentru care cadrele didactice au muncit un an de zile. Am depus deja o adresă către Guvern prin care solicităm să nu se atingă de aceste drepturi salariale”, a spus Mariana Zvarici, liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Caraş-Severin.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin însă că bani vor fi acordaţi conform legii. „Modul în care se alcătuieşte statul de plată cade în sarcina directorului fiecărei unităţi de învăţământ. Banii pentru salarii vor fi acordaţi conform cadrului legal”, a spus profesorul Adrian Doxan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin. Liderii sindicatelor susţin că aşteaptă alocarea banilor şi în cazul în care nu vor fi plătiţi corect vor acţiona în judecată Guvernul. „Banii sunt ajunşi la Administraţia Financiară”, a mai spus lidera FEN.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite