Cărăşenii necivilizaţi au lăsat turismul „verde“ fără direcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la Bike Attack s-au trezit fără plăcuţele care marcau traseul prin pădure, după ce le-au montat pe banii lor. Tinerii îi bănuiesc pe localnici de furt. Între timp, reprezentanţii primăriei şi ai ocolului silvic încă nu au găsit soluţii concrete.

La doar o zi de la amplasarea marcajelor pentru orientare din zonele apropiate Reşiţei, voluntarii de la Asociaţia Bike Attack Reşiţa au fost surprinşi atunci când au văzut că munca lor a fost în zadar. Tinerii au realizat manual fiecare piesă, mai ales că prin acest proiect ei îşi doresc să promoveze turismul din această zonă. „Doi volunatri au făcut o tură de control şi nu au mai găsit plăcuţele pe care le-am confecţionat. Toţi cei care au muncit la acestea au fost foarte dezamăgiţi. Tinerii nu mai sunt motivaţi. Am făcut deja o adresă la primărie şi ei ne-au sprijinit foarte mult”, a spus Cătălin Gavrilă, preşedintele asociaţiei Bike Attack.

Cine sunt hoţii

Deşi tinerii au organizat deja o tură de biciclete în zonă, proiectul prin care urmau să transforme aceste plimbări într-un eveniment mai mare a fost suspendat. Asta, din cauza „sabotajului” hoţilor de plăcuţe. Acum, membrii Bike Attack încearcă să găsească soluţii pentru realizarea unor plăcuţe care să reziste mai mult de o zi. Ei au cerut sprijinul Ocolului Silvic.

„Cu siguranţă a fost vorba de o lipsă de respect. O să găsim o soluţie împreună cu voluntarii şi la această situaţie”, a spus Sorin Tudorescu, directorul Parcului Naţional Cheile Caraşului.
Tinerii spun că îi bănuiesc pe localnicii din zonă, mai ales pe cei care fură lemn din pădurile de aici.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite