EXCLUSIV: Medici acuzaţi de neglijenţă caută răspunsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Directorul Dumitru Secăşan a explicat ce eforturi au făcut medicii pentru a-l salva pe copil
Directorul Dumitru Secăşan a explicat ce eforturi au făcut medicii pentru a-l salva pe copil

Familia bebeluşului decedat prematur în maternitate nu-şi găseşte, de-o săptămână, liniştea. Autopsia nu a reuşit să elucideze împrejurările în care a murit băieţelul, iar părinţii lui acuză doctorii Spitalului Judeţean de neglijenţă. Rezultatul necropsiei nu îi mulţumeşte pe părinţi.

Rareş Edmund Radosav, băieţelul care a murit după numai opt ore de viaţă, a fost îngropat în cimitirul din Răcăşdia.
Familia lui Rareş se întreabă de ce nu a fost transferat acesta la un alt spital dacă starea lui de sănătate s-a înrăutăţit. „El până la ora 14 a fost bine. Starea lui s-a agravat repede şi asistenţa medicală pe o unitate de transport putea să fie ineficientă”, răspunde Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean. „De ce nu au fost anunţaţi membrii familiei cu privire la înrăutăţirea stării lui de sănătate? Că doar am fost de găsit în permanenţă pe holul maternităţii”, se întreabă familia copilului.

„Nu ştiu exact cine şi cum a fost anunţat. Fiecare medic are strategia lui de a rezolva un caz. Ştiu sigur însă că medicul nu a stat în expectativă, ci tot timpul a făcut ceva pentru a-l salva”, afirmă Secăşan.

Fără ajutor de la psiholog


„De ce decesul nu a fost anunţat familiei şi direct mamei operate, instabilă din punct de vedere fizic şi mental, fără ca măcar un medic psiholog să fie de faţă?”, este o altă întrebare pe care o ridică părinţii micuţului. „Momentan, nu avem angajat psiholog la secţia Ginecologie. Probabil că mama nu a fost singură, că erau tot timpul aparţinători şi în cameră şi pe coridor, dar asta neonatologul ştie cel mai bine. Ar fi excelent să avem un psiholog pe fiecare secţie, dar acum nu ne permitem financiar”, răspunde directorul spitalului. Examinarea microscopică a probelor prelevate din organele micuţului ar putea clarifica totul, sau, dimpotrivă, să alimenteze şi mai mult suspiciunile.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite