Andrei Giulvezan este tânărul care încântă publicul cu chitara bas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţeanul este elev în clasa a XII-a la Liceul Traian Vuia din Reşiţa. Îi plac matematica, informatica şi este componentul unei trupe de muzică rock din localitate. Andrei Giulvezan are de mic o pasiune pentru muzică.

PROFIL
Născut. 13 noiembrie 1991
Ocupaţia. Elev
Studii. Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Secţia matematică – informatică
Familia. Necăsătorit

La vârsta de şapte ani deşi abia intrase la şcoală acesta visa la o chitară. „Mama mea a urmat o şcoala de muzică şi avea o chitară veche acasă. Îmi plăcea să mă joc din când în când şi chiar vroiam din ce în ce mai mult să învăţ cum să fac acele corzi să cânte”, a povestit reşiţeanul.

Pentru că la acel moment şcoala era mi importantă decât chitara, Andrei a încetat ceva timp să creadă că pasiunea sa se va concretiza. O dată cu intrarea acestuia la liceu dorinţa de a cânta a „artistului” din copilărie a revenit.

O alegere potrivită

„În clasa a noua un coleg îmi zicea că el cântă la chitară, că a avut o formaţie şi ar vrea din nou să mai pună bazele unei trupe. A fost un moment în care visul din copilărie prindea contur şi am zis de ce nu. Îmi făceam o trupă cu el şi, numai bine, învăţam să cant şi la chitară”, a povestit Andrei. Sfătuit de prietenul său Fabian Telişcă, Andrei a ales să devină basist pentru că la vremea ceea erau destui chitarişti în oraş.

„A fost puţin mai greu până am strâns ceva bani să îmi cumpăr prima chitară bas. După jumătate de an am reuşit să am propria chitară şi să încep să studiez. Atunci am întâmpinat altă problemă nu ştiam ce să studiez, cum trebuie să sune ceea ce studiez, aşa că a trebuit să îmi găsesc un profesionist care să mă înveţe”, a spus acesta. Andrei a învăţat să cânte la chitară alături de profesorul şi prietenul său Radu Racz.
„Am luat ore de la un bun prieten, care m-a ajutat foarte mult. Veneam cu drag la repetiţii. Nu erau doar simple lecţii. Acesta îmi dădea sfaturi, mă corecta şi în plus acolo am întâlnit şi alţi pasionaţi de muzică cu care ulterior am format trupa Slide”, a mai spus basistul.

A format o trupă


Pentră că nu mai lăsa chitara din mână, Andrei a întâlnit alţi doi tineri cu care a format trupa Slide. „De la Radu l-am cunoscut pe Vlad Rădoi, un alt reşiţean care îşi dorea să cânte, am mai întâlnit-o pe Mădălina Boldea şi am format o trupă. Prima noastră prezenţă în faţa publicului a fost la un bal al licelui Traian Vuia”, a mai spus acesta. Pentru că au avut success, tinerii nu au renuţat la pasiunea lor şi împreună şi cu alţi colegi au debutat în martie 2008.

Întrebări şi răspunsuri
Cum a fost debutul vostru?
Am devenit membrii Casei de Cultură din Reşiţa şi la scurt timp după aceasta a avut loc si debutul nostrum în cadrul Festivalului Spring Time.

Cum a fost prima dată când ai intrat pe scenă?
A fost ciudat poate  eu nu am avut nicio emoţie, mă deranja  însă faptul că îmi băteau reflectoarele în ochi şi nu vedeam publicul dar nu mai vroiam să se  termine.

Care a fost cel mai important concert susţinut?
Cel mai important concert pe care l-am avut a fost la Student Fest în Timişoara acum câteva zile.

Ce-i place
Îmi place foarte mult seara, să stau întins pe pat şi să ascult smooth jazz până adorm, mă linişteşte enorm şi mă face să intru într-o altă lume într-una fictivă.

Ce nu-i place
Nu îmi plac persoanele nehotărâte, şi cele lipsite de moralitate şi de demnitate. Aceste gen de persoane le detest, pentru că nu pot să zică da sau nu. Să pună piciorul în prag şi să ia o decizie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite