Ana-Maria Cheţan este vocea trupei Silex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Cheţan
Ana-Maria Cheţan

A studiat canto clasic şi s-a remarcat la o emisiune a lui Octavian Ursulescu. După hip-hop, s-a orientat spre zona cover.Una dintre cele mai interesante participări la concursurile de specialitate a fost în anul 1997 la emisiunea lui Octavian Ursulescu.

Profil:

Născută. 23 aprilie 1977
Job. Solist vocal
Educaţie. Şcoala de arte - secţia canto clasic - muzica uşoară
Familie. Căsătorită

Ana-Maria Cheţan este una dintre cele mai bune voci feminine ale oraşului de pe Bârzava. Tânăra spune că nu îşi mai aminteşte clipa în care a început să fredoneze.

„Primul contact cu muzica l-am avut la 2 ani, când locuiam în Arad la nişte rude. Seara, înainte de culcare, cântau câte ceva, el la acordeon, ea vocal, iar eu gânguream şi mă legănam”, a povestit reşiţeanca. La vârsta de 17 ani a început să studieze canto classic. „Am avut parte de o profesoară extraordinară, Anişoara Meilă, care mi-a fost şi prietenă în acelaşi timp”, a spus tânăra.

Deşi studia la un liceu economic, tânăra se pregătea tot mai mult pentru cariera sa în muzică. „Îmi plăcea. Era din ce în ce mai interesant acest domeniu. Am participat la multe concursuri de interpretare şi, în paralel, susţineam spectacole. Asta a durat aproximativ 3 ani”, a explicat artista.
Au urmat apoi nouă ani în care s-a plimbat de la un concert la altul, de la o cântare la alta şi a descoperit mulţi oameni interesanţi. De la fiecare a învăţat câte ceva.

La concursul lui Ursulescu

Una dintre cele mai interesante participări la concursurile de specialitate a fost în anul 1997 când reşiţeanca şi-a demonstrat calităţile vocale în emisiunea lui Octavian Ursulescu. „Am avut ocazia să cunosc mulţi artişti.

O participare interesantă a fost la Radiostar Timişoara, unde l-am întâlnit pe Dorin Munteanu şi pe Dan Negru. Au fost mulţi concurenţi, foarte bine pregătiţi. Mie îmi spuneau că, probabil, nu o să trec de preselecţie, dar spre surpriza multora am reuşit o figură frumoasă”, a explicat Andrada, aşa cum o ştiu cei din breasla ei.

Întrebări şi răspunsuri

Când ai lansat primul album?
În 1999 am colaborat cu un hip-hopper şi am lansat un CD intitulat „Respectă muzica”, BlocA6 feat. Andrada.
De cât timp cânţi cu trupa Silex?
Acum doi ani am început colaborarea cu Silex. Remus Ponoran este cel care a lansat provocarea. Am făcut un cover band, în al cărui repertoriu se regăsesc hituri din anii ‘60, ‘70, ‘80, ‘90, 2000 din mai toate genurile muzicale: pop, blues, funk, r’n’b, soul.
Care sunt artiştii tăi preferaţi?
Joss Stone, Stevie Wonder, Maceo Parker, Natalie Cole, Brand New Heavies, Ray Charles şi lista poate continua.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite