Adriana Dragomir este tânăra care dansează cha-cha în lumea poveştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar opt ani, tânăra a învăţat să-şi împartă timpul între orele de dans şi cele de vioară. După ce sora ei mai mare a început să facă dansuri de societare, tânăra  a fost foarte curioasă să vadă şi ea cum se desfăşoară o oră de antrenament.

PROFIL
Născută: 23 octombrie 2002
Studii: Elevă în clasa I la Liceul Teoretic C. D. Loga din Caransebeş, secţia intensiv germană
Familei: O soră Claudia

Cu o fire energică şi de cele mai multe ori foarte hotărâtă, Adriana face toate lucrurile cu o pasiune de invidiat.

Urechea muzicală şi înclinaţia pentru dans au fost atuurile Adrianei. „O vedeam pe Claudia că dansează şi mi-am dorit şi eu să fac dansuri. Aşa că am mers şi eu să văd dacă voi fi selectată. După primii paşi de dans, antrenorul Claudiei a spus că pot începe şi eu cursurile“, povesteşte Adriana.
Nu a durat foarte mult timp până ce tânăra a şi participat la primul ei concurs de dans. „Primul concurs a fost la Sibiu şi am avut mari emoţii pentru că sala era foarte mare şi erau în concurs foarte mulţi copii. Nu am câştigat nimic, dar acum la concursul de luna aceasta de la Timişoara sper să vin acasă cu un rezultat bun“, mai spune tânăra.

În familia Adrianei, pasiunea pentru muzică şi artă stă la loc de cinste. Mama ei a cântat la mandolină, iar Adriana îşi doreşte să-i calce pe urme. Astfel, începând cu acest an şcolar, tânăra ia lecţii de vioară.

Cursuri de vioară

„Imediat după ce am început şcoala am mers să dau probă pentru vioară. Examenul mi s-a părut foarte uşor. Profesorul a bătut un ritm şi eu trebuia să bat acelaşi ritm fără greşeală. Aşa am şi făcut şi acum fac exerciţii pentru acomodare cu vioara şi abia aştept să încep să cânt melodii întregi“, mai spune Adriana. Imediat ce a învăţat să citească, Adriana s-a şi abonat la bibliotecă pentru a putea mai uşor să facă rost de cărţi. În fiecare săptămână, alături de tatăl său merge la bibliotecă.

Pasionată de şah

„Îmi place mult să citesc şi mai ales poveşti cu prinţi şi prinţese. Una dintre poveştile mele preferate este „Frumoasa din pădurea adormită“. Doamna de la bibliotecă îmi spune că citesc mult, dar eu nu-mi dau seama când se termină câte o carte“, mai spune tânăra.

Una dintre cele mai noi pasiuni ale tinerei este sportul minţii. „Câteodată abia aştept să vină mama acasă ca să mă mai înveţe ceva nou la şah. Deocamdată sunt la nivelul de începător, dar trebuie să spun că mi-ar plăcea să joc şi cu alţi copii de vârsta mea. Problema mea este că nu am timp suficient şi pentru şah şi pentru concursul de dans de societate“, mai spune Adriana. Tânăra îşi doreşte să devină un artist cunoscut şi de aceea îşi consumă energia în sala de antrenament.

Întrebări şi răspunsuri
Ce stil de dans îţi place?
Îmi place latino şi mai ales cha-cha. Este un dans foarte rapid şi plin de energie. Câteodată este şi greu şi tocmai de aceea dansez acasă ca să pot face paşii corect în sală.

Cum îţi împarţi timpul liber?
Deocamdată nu prea am timp liber. Să treacă şi acest concurs şi apoi o să am mai mult timp şi pentru joacă. Eu am un program strict, pentru că trebuie să merg la şcoala, la dansuri şi la orele de vioară,
şi trebuie să-l respect.

Ce-i place
Îmi place foarte mult să mă joc cu prietenii sau la computer. Nu ştiu dacă am o voce bună, dar îmi place mult să şi cânt.

Ce nu-i place
Nu-mi place să fiu minţită şi mă supăr dacă cineva îmi ascunde adevărul. Nu-mi place să merg mult cu maşina pentru că aproape de fiecare dată mi se face rău.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite