Economia comerţului are lipici la viitori studenţi cărăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu mai au la dispoziţie o săptămână pentru a-şi depune dosarele la facultate, dar, până la această oră, peste 300 de tineri s-au înscris la studiile de licenţă şi la cele masterale, la „Eftimie Murgu”.

Prima sesiune de înscrieri la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa i-a pus pe viitorii studenţi pe jar. Încă din primele zile de înscriere, aceştia au luat cu asalt sediul instituţiei de învăţământ superior. Absolvenţii de liceu mai au la dispoziţie o săptămână pentru a-şi depune dosarele la facultate, dar, până la această oră, peste 300 de tineri s-au înscris la studiile de licenţă şi la cele masterale, la „Eftimie Murgu”.

Ingineria, fără căutare

Pentru studiile de licenţă, cea mai căutată specializare este Economia comerţului, turismului şi serviciilor, pentru care au optat până acum 55 de candidaţi. „La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative avem deja 185 de studenţi înscrişi. Aproape jumătate din locurile puse la concurs”, a spus profesorul Gheorghe Popovici. Facultatea de Inginerie nu mai este, însă, în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu. Doar puţin peste 30 de candidaţi şi-au depus dosarul la această facultate, în primele zile de înscriere.

Şi numărul tinerilor care vor să urmeze o facultate la distanţă este mic, întrucât aici au fost depuse doar 46 de dosare. Pentru studiile de master, 105 candidaţi şi-au depus dosarele la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite