Alexandru Silitră vrea o carieră în publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Silitră
Alexandru Silitră

Tânărul reşiţean îşi pune în aplicare toate ideile de marketing pentru a ajuta afacerea familiei şi ar vrea să studieze în Hamburg. Alexandru Silitră are 23 de ani şi munceşte pentru promovarea localului pe care familia sa îl administrează

PROFIL
Născut: 04.04. 1987, Reşiţa
Studii : Facultatea de Marketing în cadrul Universităţii „Eftimie Murgu“, Reşiţa
Ocupaţie: Consilier de imagine
Familie: Căsătorit

 Acesta s-a ocupat de o mare parte din designul localului şi acum pune în aplicare toate ideile de petreceri. Fiecare eveniment este bine organizat şi anunţat prin flyere şi postere pe care tânărul le face singur.
Copilăria lui Alexandru a fost una frumoasă, plină de activităţi sportive. Automobilismul a fost una din vechile sale pasiuni pe care acesta le-a exploatat încă de la o vârstă fragedă. „Aveam şase ani când m-am dus singur la Palatul Copiilor din Reşiţa pentru a mă înscrie la karting. Mereu îmi plăcea să mă uit la televizor şi să văd concursuri şi aşa am decis să merg să văd şi eu cum este să fi pe pistă”, a mai spus acesta. 
Timp de doi ani de zile, tânărul a ambalat motoarele karturilor de la clubul reşiţean, însă odată cu trecerea timpului, Alexandru şi-a dorit să vadă şi să cunoască şi mai multe despre întrecerile cu maşini. „Mă uitam la televizor ca orice pasionat al acestui segment. Urmăream Campionatul Mondial de Raliu şi îmi doream cândva să pot să simt şi eu adrenalina unei astfel de competiţii”, a adăugat reşiţeanul. La 19 ani Alexandru a avut ocazia să se poată urca pentru prima dată la o maşină de concurs şi în 2008 a participat la Etapa Judeţeană de Viteză în Coastă. „Îmi doream să concurez măcar odată şi cu ajutorul prietenilor mei Claudiu Ciucă, Mircea Pădurean şi Lucien Hora am şi participat la VTM. Am concurat pe un Golf II şi deşi era prima participare, am obţinut locul doi”, a explicat tânărul.
Tentaţia concursurilor a dispărut în timp, pentru că tânărul era tot mai preocupat de afacerea familiei. „Îmi imaginam de mic cum ar fi ca să avem un bar sau un restaurant, o mică afacere de familie. Acum mă ocup de tot ce ţine de imaginea şi promovarea  unui pub cu specific irlandez pe care familia l-a deschis la Bocşa”, a spus Alexandru.

De la raliu la publicitate
Pentru că îi place să facă diferite logo-uri, pliante şi să pună în aplicare strategii de promovare, Alexandru a fost îndrumat de un prieten să urmeze o facultate în Hamburg. „Mama este cea care mă sprijină să îmi urmez această pasiune şi am decis să urmez această facultate, din iarnă. Este una recunoscută peste tot în lume. Deja mi-am pregătit şi o mapă cu lucrările pe care o să le trimit pentru înscriere”, a mai spus acesta.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vor fi cursurile la această academie?
Durata acesteia este de patru ani de zile. Primii doi ani se susţin la Hamburg, iar următorii doi ani vor avea loc în patru locaţii diferite din lume unde vom putea face practică în publicitate.

Care a fost cel mai interesant proiect pe care l-aţi făcut la Bocşa?
De Sfântul Patrick, sărbătoarea naţională a Irlandei, am organizat o petrecere tematică în pub şi am mers prin toate grădiniţele din Bocşa pentru a împărţi cadouri copiilor. A fost plăcut că am putut să oferim bucurii acelor copii şi să sărbătorim această zi în stil irlandez

Ce proiecte noi pregăţiţi?
Avem în plan pentru sezonul cald terminarea unor spaţii de joacă pentru copii şi a unei terase cu videoproiecţii, pentru că vrem să obţinem un spaţiu cât mai comod şi accesibil pentru prietenii noştri care vin împreună cu întreaga familie la noi la pub.

Ce-i place
„Îmi place sportul, asta este o moştenire de la tatăl meu. Îmi place muzica reggae, jazz-ul şi muzica oldies. Îmi place să plec în excursii şi să fac fotografii la tot ce întâlnesc“.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii insistenţi, nu îmi place să fiu deranjat atunci când lucrez. Nu îmi plac fiţele de doi lei şi oamenii care se bagă în discuţii fără să aibă habar despre ce vorbesc“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite