Nebunie şi crimă cu parfum de femeie: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, dar crede că aceasta este încă în viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat cu probleme psihice din Oraviţa a fost arestat pentru că şi-ar fi omorât soţia. Vasile Pavel nu recunoaşte fapta de care este acuzat şi, mai mult decât atât, este convins că soţia lui este în viaţă.

Lidia Pavel, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită decedată în propriul apartament în după-amiaza zilei de 14 iulie, cadavrul prezentând leziuni la nivelul capului. „M-am deplasat la apartamentul soţie mele pentru a-mi da nişte alimente. Înainte să ajungă la frigider să scoată brânza şi salamul, s-a împiedicat de o jucărie din pluş şi a căzut în genunchi. Eu am observat că dintr-o nară i se prelingea sânge, dar nu am observat ca aceasta să prezinte răni în zona capului. I-am spus să meargă la baie să se spele, lucru pe care l-a şi făcut. Mi-a spus că se simte foarte ameţită şi că simte că-i vine sânge şi dintr-o parte a gurii. Mi-a zis să duc alimentele acasă după care să merg eu să anunţa salvarea”, le-a declarat bărbatul de 56 de ani organelor de cercetare penală. Vasile Pavel, care locuia separat de soţia lui, s-a deplasat la el acasă, unde a lăsat alimentele. Apoi a plecat la Spitalul din Oraviţa şi a anunţat că femeia se simte rău. I s-a spus să meargă la soţia lui şi să aştepte împreună ambulanţa. Bărbatul s-a dus însă la el acasă ca să mănânce ceva în grabă. Ospăţul i-a fost întrerupt de polişti, care au descoperit că Lidia Pavel murise în urma unei lovituri puternice la cap cu o sticlă de parfum.

Internat la „nebuni”

Vasile Pavel i-a lăsat fără cuvinte pe anchetatori cu explicaţiile sale. „Mi-a fost arătată o sticlă de parfum, însă declar că nu am văzut-o niciodată în casa soţiei mele şi menţionez că aceasta nu folosea parfumuri, ci sprayuri. Mi-au mai fost prezentate patru fotografii reprezentând o femeie care prezenta sânge în zona feţei şi a capului. Nu o cunosc pe femeia din poză, dar ştiu că nu este soţia mea. Soţia mea este mai slabă decât femeia din poză, iar când am plecat de la ea purta o rochie decoltată, fiind deschisă la trei nasturi în faţă. Rochia soţiei mele era în dungi, nu cu motive florale. Eu cred că soţia mea este vie pentru că atunci când am plecat de la apartamentul ei am lăsat-o acolo în viaţă”, a mărturisit bărbatul. În plus, Vasile Pavel a recunoscut că, după ce a ieşit la pensie, a fost internat la Jebel şi că a urmat un tratatment medicamentos până în ziua crimei. „Eu nu i-am făcut nimic soţiei mele şi nu mă fac vinovat de săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, a adăugat acesta.

Femeie înjunghiată mortal de fiul bolnav

O altă crimă al cărei autor avea grave probleme psihice a avut loc în septembrie 2009, la Reşiţa. Dănuţ Bujor şi-a înjunghiat mama chiar în ziua aniversării tatălui său pentru a-i face acestuia un cadou. În timpul anchetei, tânărul de 29 de ani a şocat prin mărturiile sale. Acesta se credea descendent al Dinastiei Romanovilor şi îşi considera mama o vulpe. La propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în 4 noiembrie 2009, instanţa a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale faţă de Dănuţ Bujor. Acesta a fost internat până la însănătoşire la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel. Aceeaşi soartă este foarte posibil să o aibă şi Vasile Pavel.


cap adevarul local banat
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite