Trasee turistice vandalizate, după ce voluntarii petrec luni în șir să le amenajeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistii au vandalizat traseul
Turistii au vandalizat traseul

Nesimțirea și tupeul din rândul turiștilor, care nu proteajează, însă distrug atinge cote maxime. După ce voluntarii fac totul pe cont propriu și își pierd timpul marcând traseele ca să le fie mai ușor celor care drumeții, se trezesc cu panourile dărâmate la pământ sau inscripționate, astfel încât nimeni nu poate poate citi nimic. 

Noul traseu „În căutarea acvilei de munte”, din Situl Natura 2000, Munții Țarcu, a fost vandalizat de curând! Voluntarii își exprimă indignarea față de ceea ce au găsit pe munte. „Din păcate, există persoane care nu agreează dezvoltarea turismului durabil si prietenos. Autori necunoscuți au distrus și vandalizat panouri din traseul tematic realizat în această vară de administratorii ariei protejate”, a spus Alin Ciulă, de la Asociația „Altitudine”, filiala Banat.

Tinerii voluntari au convingerea că mai devreme sau mai târziu, făptasii acestor gesturi reprobabile vor fi trasi la răspundere.

Traseul tematic „În căutarea acvilei de munte” a fost realizat în această vară în Situl
Natura 2000 Munții Țarcu de către Asociația Altitudine filiala Banat. Potrivit voluntarilor, acesta este deocamdată unicul traseu tematic din ariile protejate de pe cuprinsul județului Caras-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite