Polițiștii de la rutieră au ajuns astăzi în fața instanței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinşi în flagrant cu mita în buzunar, oamenii legii s-au încurcat în minciuni. Tribunalul Caraş-Severin pune astăzi, în discuţie, eliberarea condiţionată a celor doi poliţişti arestaţi pentru 50 de euro.

Agenţii de circulaţie Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, astăzi, la Tribunalul Caraş-Severin, urmând a se consuma deja primul termen de fond, cu ambii inculpaţi în stare de arest preventiv. Potrivit celor prezentate de procurorul Ion Teacă, pe 16 mai, cei doi au primit câte 50 de euro de la martorul-denunţător Vasile Gruia, pentru a nu-i ridica acestuia talonul de înmatriculare al autoutilitarei pe care o conducea şi a nu-i aplica amenda prevăzută de lege.

„Agentul de poliţie Musteaţă i-a spus martorului-denunţător că, pentru defecţiunile tehnice constatate la maşina sa, amenda se ridică la 2.700-2.8000 de lei şi că va fi ridicat actul de înmatriculare al maşinii. Întrucât martorul-denunţător s-a plâns agentului de poliţie că are trei copii în întreţinere, agentul de poliţie Musteaţă i-a spus să ducă suma de 100 de euro la barmana din localul SC Dolly Com SRL din Bocşa”, se arată în rechizitoriu.

Bani copiaţi

Gruia s-a conformat, numai că, înainte să ducă banii bărmăniţei, a xerocopiat cele două bancnote de 50 de euro. Apoi, a înregistrat pe telefonul mobil momentul în care i-a lăsat banii femeii, dar şi discuţia ulterioară cu Musteaţă, în care i-a spus acestuia din urmă că a lăsat banii la locul indicat. „După aceasta, martorul-denunţător a sunat la 112 denunţând faptul că un poliţist din Bocşa i-a cerut mită 100 de euro”, mai prezintă procurorul în materialul de urmărire penală. La revenirea în sediul de poliţie, cei doi agenţi au fost găsiţi având asupra lor, fiecare, câte 50 de euro, exact bancnotele xerocopiate de denunţător.

Totul a fost înregistrat

Iniţial, cei doi s-au apărat susţinând că banii i-au împrumutat de la numitul Constantin Erina, din Bocşa. Ulterior, aflând că denunţătorul a înregistrat totul, şi-au schimbat declaraţiile. Musteaţă a recunoscut că a pretins suma respectivă, dar susţine că Ionuţ Cârstea, colegul său, nu are nicio vină.

„La primul termen se audiază inculpaţii, se discută oportunitatea menţinerii în continuare a arestului preventiv şi avem şi cereri de liberare sub control judiciar pentru inculpaţi. În opinia mea, menţinerea arestului preventiv nu se mai impune”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui Cârstea.


cap adevarul local banat
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite