Necunoscuţi pentru unii, cei de la Publika au cântat în Irlanda, la invitaţia celor de la U2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Publika, formată din cinci români, a concertat în Irlanda, alături de faimoşii muzicieni. Hanes Radu, Ionuţ Ruscior, Florin Giuglea, Robby G. şi Adrian Ciuplea au avut onoarea de a primi o invitaţie de la legendara trupă irlandeză.

Evenimentul la care au participat românii s-a petrecut într-un castel din Irlanda, la doar câţiva kilometri de Dublin. Cei cinci artişti de la Publika, printre care şi reşiţeanul Hanes Radu, au plecat de la Bucureşti spre Dublin pe data de 12 august, iar duminică seara s-au întors acasă. Hanes Radu, Ionuţ Ruscior, Florin Giuglea, Robby G. şi Adrian Ciuplea au cântat trei melodii ale legendarei trupe irlandeze şi două compoziţii proprii. Artiştii spun nici acum nu şi-au revenit după întâlnirea cu cei de la U2, având în vedere că începând de ieri toţi cinci sunt într-o minivacanţă mult aşteptată.

Ionuţ Ruscior, solistul trupei, povesteşte că reprezentaţia lor de la Dublin s-a desfăşurat conform datelor stipulate în contract încă de la plecarea românilor. Printre cerinţele staff-ului U2 s-a numărat şi faptul că cei cinci români sunt obligaţi să poarte o vestimentaţie cât mai decentă, iar culoarea trebuia aleasă între negru sau altă nuanţă închisă. „Ceea ce pot să vă spun deocamdată este că totul a decurs neaşteptat de bine, iar impactul a fost unul foarte bun. Aşa cum a mai spus şi cu câteva zile înainte, hârtiile şi-au spus cuvântul, reprezentaţia noastră acolo fiind bine stabilită de la început de stafful celor de la U2“, a explicat Ionuţ Ruscior. 

Hanes, tobarul trupei, spune că pentru el experienţa a însemnat foarte mult, mai ales că în viaţa reşiţeanului revenirea acasă a avut dublă semnificaţie. „Fiecare dintre noi a avut emoţii. Eu personal m-am agitat şi mai mult pentru că ştiam că în 14 trebuie să mă întorc acasă deoarece Vanesa, fiica mea, a împlinit în acea zi un an, iar acasă mă aşteptau prietenii şi familia“, a adăugat reşiţeanul. Membrii trupei Publika mai spun că invitaţia primită de la U2 nu le-a schimbat foarte mult viaţa.

Cei cinci artişti vor continua să lucreze cu aceeaşi seriozitate la materialele proprii, dar şi la coveruri noi, Publika fiind la bază o trupă de coveruri. „Singura schimbare ar fi aceea că cei din media ne privesc altflel, dar noi vom sta tot atât de multe ore în sala de repetiţie şi tot vom păstra profesionalismul la rang înalt. Deocamdată suntem în vacanţă, iar în luna septembrie vom relua seria de concerte cu care i-am obişnuit deja pe fani“, a mai spus Hanes Radu.

Nominalizaţi  pentru Best Rock la RMA


Pentru al doilea an consecutiv, cei de la Publika sunt nominalizaţi la secţiunea Best Rock la Romanian Music Awards. Evenimentul va avea loc în 16 septembrie, în Braşov. Anul acesta melodia care le-a adus această nominalizare este „Căzut din nori“. Pe piaţa muzicală, cei de la Publika au deja lansat albului „Unde Eşti“ şi cinci videoclipuri, cel mai recent lansat fiind la melodia „Să ştii“. Anul trecut, cei de la Publika au pierdut titlul în faţa celor de la Voltaj, dar anul acesta artiştii speră totuşi să intre în graţiile celor mai importante premii ale industriei muzicale româneşti.

Masterizarea în SUA

Primul album al formaţiei Publika, intitulat „Unde eşti“, conţine zece piese, a fost înregistrat si mixat in Romania, iar masterizarea s-a facut în Statele Unite Ale Americii. Albumul este jumătate scris şi cântat în română, jumate în engleză. Recent, cei cinci membri ai trupei pop-rock a lansat un nou cântec, „Să ştii”, ce va fi inclus pe următorul album al trupei, material ce va fi lansat, cel mai probabil în toamna acestui an, odată cu startul celui de-al cincilea turneu naţional „Publika“. În cei doi şi jumătate de existenţă, membrii formaţiei au susţinut peste 400 de concerte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite