Bani publici pentru o societate în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pieţe SA toacă banii reşiţenilor pentru un proiect care ar fi trebuit să fie gata demult. Oamenii din zona centrală mai au de aşteptat până să meargă la cumpărături într-un spaţiu modern.

Societatea reşiţeană este în insolvenţă, în ciuda faptului că se afla printre cele care aduceau bani la bugetul local. Mai nou, firma lichidatoare a solicitat un administrator special, care ţine legătura între Consiliul Local şi lichidator. „O astfel de numire trebuie să se facă în cadrul unei Adunări Generale a Creditorilor. Aşa cere şi firma lichidatoare“, a spus Ioan Benga, unul dintre consilierii locali în cea mai recentă şedinţă de consiliu local.

Odată aprobată hotărârea de către conslieri, Andrei Roli, administratorul special al societăţii reşiţene, primeşte din banii publici suma de 1.200 de lei pentru a scrie rapoarte, el neavând putere de decizie în niciun fel în ceea ce priveşte situaţia societăţii. De asemenea, consilierii locali au aprobat şi suma de 250.000 de lei, bani ce reprezintă o datorie mai veche a primăriei Reşiţa către Pieţe SA. Pe de altă parte, Adrian Damian, directorul Pieţe SA, a afirmat de nenumărate ori că vrea să plece în domeniul privat.

În urmă cu aproape o lună de zile, instanţa a decis ca SC Pieţe Reşiţa SRL să intre în insolvenţă din cauza datoriilor pe care le are. „Am fi putut să găsim o soluţie, să reeşalonăm datoria. Nu ar fi trebuit să ajungem în această situaţie. Este vorba despre o datorie de 150.000 de lei pe care, până la urmă, o vom achita oricum”, a spus în urmă cu o lună Adrian Damian, directorul societăţii reşiţene. Nemulţumirea reşiţenilor este alta. În zona centrală a oraşului, de mai bine de doi ani, se lucrează la o nouă hală, iar termenul de finalizare a tot fost amânat.

Şantier permanent

Mai mult decât atât, unii comerciaţi îşi vând marfa afară aşteptând să intre în noile spaţii, dar acest lucru întârzie să se întâmple. Reşiţenii mai spun că îi deranjează şi faptul că zona lor este un mare şantier, iar praful îi irită.

„De când au început lucrările este un praf de nedescris, plus că nu se poate circula normal“, a spus Evelina Duma, de 45 de ani, locatară în zona Reşiţa Sud. Cristian Panfil, unul dintre viceprimarii oraşului de pe Bârzava, spune că îi ciuda faptului că Pieţe SA este în insolvenţă, lucrarea va fi gata totuşi gata în cursul acestui an. „Lucrările la noua hală sunt gata în proporţie de 90 la sută“, a afirmat viceprimarul.

Credite de şase milioane pentru hală

Ca să ridice o piaţă nouă, SC Pieţe Reşiţa SRL a luat două credite, pe care acum trebuie să le returneze: un credit în valoare de 2,5 milioane de lei şi un altul în valoare de 3,2 milioane de lei. Administraţia pieţei spune că sunt siguri că vor avea clienţi, pentru că oamenii sunt interesaţi să închirieze un spaţiu în noua hală, unde metrul pătrat va costa 25 de lei plus TVA.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite